in ,

Stravična nesreća u Italiji: Izgorio autobus u kojem su bili đaci iz BiH

Stravična nesreća iu Italiji: Izgorio autobus u kojem su bili đaci iz BiH
Stravična nesreća iu Italiji: Izgorio autobus u kojem su bili đaci iz BiH

Dvadeset killometara od italijanskog Lido di Jesola je motociklista podletio pod autobus. Nakon toga se autobus zapalio. U autobusu su se nalazili učenici banjalučke Ekonomske škole koji su bili na ekskurziji u Italiji. Prema posljednjim informacijama, svi učenici su dobro. Gradska vlast Banjaluke je obećala pomoć učenicima.

Učenicima banjalučke Ekonomske škole koji su jutros doživjeli saobraćajnu nesreću u Italiji biće izdane privremene putne isprave, s obzirom na to da su ostali bez dokmenata i prtljaga u požaru autobusa koji ih je vozio, javlja Anadolu Agency (AA).

Iz banjalučke Gradske uprave saopšteno je da će pružiti svaku vrstu potrebne pomoći učenicima banjalučke Ekonomske škole, koji su jutros doživjeli saobraćajnu nesreću u blizini ljetovališta Lido di Jesolo.

Prema posljednjim informacijama, svi učenici se osjećaju dobro i, nasreću, nema povrijeđenih u jutrošnjoj, teškoj saobraćajnoj nesreći, u kojoj je u potpunosti izgovorio autobos u kojem su učenici prevoženi na ekskurziju, navodi se u saopštenju.

Načelnik Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport Dragan Banjac kazao da je su vlasti Grada Banjaluke u kontaktu sa konzulatom Bosne i Hercegovine u Milanu i da je dogovoreno da se učenicima izdaju privremene putne isprave, pošto im je prtljag ostao u zapaljenom autobusu.

Prema prvim informacijama, nesreća se dogodila tako što je jutros, oko 9,30 sati na 20-ak kilometara od Lido di Jesola, motociklista podletio pod autobus, nakon čega je autobus u potpunosti izgorio zajedno sa svim stvarima. Na sreću, niko nije povrijeđen i to je ono što je najvažnije.

Sad je prioritet da im se izdaju privremene putne isprave, što je već dogovoreno sa konzultom BiH u Milanu, te da im se pomogne u obezbjeđenju potrebnih stvari, s obzirom na to da je prtljag izgorio zajedno sa autobusom, kazao je Banjac.

On je dodao da su gradske vlasti u stalnom kontaktu sa nastavnicima koji učenike prate na ekskurziji, te da će se potruditi da im pomognu da nastave putovanje, bez obzira na jutrošnju traumu.

Pjanić i Džeko

VELIKA ČAST ZA BiH U timu sezone Lige prvaka i naš fudbaler!

Skandal na Kosovu: Albanci blokirali srbijanskim državljanima prilaz crkvi

Skandal na Kosovu: Albanci blokirali srbijanskim državljanima prilaz crkvi