in

Sudbina je bila na njihovoj strani: Jelena i Čedomir Jovanović proslavljaju 20 godina ljubavi

Ranije je izjavljivao kako nema problem s tim da njegova supruga radi i izdržava porodicu.

Jedan od najskladnijih bračnih parova iz političkog života jeste onaj Jelene i predsjednika LDP-a Srbije, Čedomira Jovanovića. Zajedno su 20 godina, a tu vijest sa svim ljudima koji prate njegov rad podijelio je na svom Facebooku upravo predsjednik LDP-a.

– #20 svaki dah, pogled, dodir još uvijek drži vrijeme, drugima je 20 godina vječnost… a ja je tek zavodim… i za nju tako sve do posljednjeg daha – objavio je Jovanović uz fotografiju njega i Jelene.

 

Podsjećamo, u posljednjem intervjuu za magazin „Azra“ kojeg je Jovanović dao 2015., govorio je o svojoj ljubavi s Jelenom, te kako je sve počelo.

– Ma našao bih ja nju ovako ili onako. Mi smo se sreli nekoliko puta prije nego što je došlo do tog fatalnog susreta. Njeni roditelji su bili jako bliski sa Zoranom i Ružicom Đinđić. Kada je Jelena imala 13, 14 godina, Ružica mi je imala običaj reći kad se sretnemo, da treba da je upoznam i da će ona za koju godinu biti super djevojka.

– Nemoj da gubiš vrijeme s tim svojim curama po Beogradu – govorila mi je.

Ona je osam godina mlađa od mene. Nekoliko puta smo se mimoišli u stranci, ništa posebno. I nakon što sam preuzeo Izborni štab Demokratske stranke, odlučio sam podmladiti stranku. U svakoj partiji imate te koji se ukopaju, i ostaju vječno. Želio sam mlade ljude, ljude koji završavaju fakultete, škole…

Među 200-ak imena koji su popunjavali formular bilo je i Jelenino. Zanimljivi su mi bili njeni odgovori iz upitnika koji su popunjavali kandidati, pa sam rekao da ja moram s njom razgovarati. Došao je sastanak, nisam je, naravno, odmah pozvao vani, povukao sam obje ručne i rekao sebi: „Ovde nemoj da napraviš neku glupost”.

Držali smo se na distanci do oktobra, noć uoči 5. oktobra, Zoran i ja smo se razdvojili, jer smo čuli da će nas te noći hapsiti, on je bio na jednoj lokaciji, a ja sam ostao s njom. Tada sam joj rekao: “Slušaj, ovo već previše dugo traje, a pošto sam došao čini mi se do kraja ovog života koji sam živio do sada, daj nešto da uradim što vrijedi ako stvarno bude kraj”. Od tog trenutka smo zajedno.

Ranije je izjavljivao kako nema problem s tim da njegova supruga radi i izdržava porodicu.

– Sa svojom ženom ne mogu da gradim odnos tako što će se nešto samo po sebi podrazumijevati. Ona je moja žena zbog toga što je imala osobine koje ja ne bih želio da ona izgubi kroz život sa mnom. Mi imamo četvero djece, ona je savršena majka, daje svakome od njih sve ono što je bilo potrebno i ok, ja negdje razumijem da i ona ima potrebu da ima i svoj neki život. U mom slučaju to je malo komplikovanije, ja neću da mi žena bude na plati zato jer je moja žena, neću da ima neki izmišljeni posao i kancelariju zato što je to dio nekog mog outfita. Pa, i žena treba nešto da radi.

Ona u poslu može da bude samo onakva kakva je i u životu sa mnom ili kakva je u životu sa svojom djecom; dinamična, efikasna, prodorna, srčana, emotivna. Čitavog života sam radio. Imao sam te agroposlove. Meni je moj posao 24 sata politika, a agroposlovi neka platforma, garancija da u svojoj politici mogu da radim što mislim da trebam da radim, da ne zavisim od nekoga drugog. To mi je uvijek bilo jako važno. Međutim, osjetio sam da firma ne funkcioniše onako kako ja želim da funcioniše i zamolio sam nju, pošto je završila ekonomiju, da se uključi oko jednog posla. Nakon sedam dana firma nije ličila na firmu u koju sam ja dolazio godinama. Ona je to sve okrenula na glavu i dotjerala. Tako je to zapravo počelo, i ona je od tih agroposlova napravila firmu koja je završila prošlu godinu sa 30 miliona eura obrta.

Tom prilikom je otkrio i kako Jelena reagira na žensku pažnju koju lider LDP-a iživa u Regiji.

– Nema ona problema s tim. Ona je odrasla, i sama mi kaže, u atmosferi svih tih priča koje je slušala po gradu o meni, u vezi s djevojkama, mojim privatnim životom, nisam ja danas neki drugi čovjek od onoga kakav sam bio kad me upoznala. Naša ljubav je očigledna i nikada nije ostavljala prostor ni za šta drugo.

(Azra.ba)

“Više nema hljeba od pjevanja” Marija Šerifović donijela veliku odluku, mijenja profesiju

San o glumi 11-godišnji Travničanin pretvorio u javu u seriji HRT-a