Sve što se dešava na Kosovu danas je režirana drama Tačija i Vučića. Izgleda da imaju jako dobar razlog za ovo

Posljednje Vijesti

Sve što se dešava na terirtoriji Kosova i Metohije je dogovor Hašima Tačija i Aleksandra Vučića. Sve je režirana predstava i priprema javnosti za priznanje nezavisnosti Kosova, samo što je ovaj upad Rosu na sjever Kosova malo izmakao kontroli.
Upostalom, predsjednik Srbije je koliko jučer u parlamentu upozorio da ako ne dođe do sporazuma sa Prištinom i ako ne dođe do učlanjenja Kosova u UN, doći će do rata. Aleksandar Vučić najaveći šarlatan srpske politike u posljednjih 30 godina i najgori pregovarač i zato kažem da me strahovito uplašilo kada je u nastavku ove psiho drame u parlamentu rekao – pobjedićemo, jer posljednji put kada smo vodili sa pet nula sve se završilo tako da smo dali sve,a nismo dobili ništa, rekao je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije Boško Obradović, lider i poslanik Pokreta Dveri, napominjući da nema razgraničenja sa nacionalnom manjinom koja živi na vašoj teritoriji.

Obradović je naveo da predlaže šest mjera koje Srbija treba da primijeni prema Kosovu i Metohiji u ovom trenutku – napuštanje svih instituicija lažne države Kosovo u kojima sjede pripadnici srpskog naroda, automastko poništavanje Briselskog sporazuma koji je kršenje Ustava Srbije, proglašenje okupacije na dijelu naše teritorije, prekid daljih razgovora sa EU oko Kosova i povratak u Savjet bezbjednosni UN, traženje hitne sjednice UN i insistiranje na povratku 1.000 vojnika na sjever Kosova i naposlijetku treba tražiti od ruske federacije da pošalje vojnu misiju u Srbiju koja bi bila garant bezbjednosti.
On je naveo i da do dolaska Vučića na vlast ROS-u nikada nije smjela da kroči na sjever Kosova.

„Ako nije istina ovo što tvrdim da je sve dogovor Vučića i Tačija, zašto ovde neće biti usvojena bilo kakva obavezujuća rezolucija. To je zato što Vučić ima plan za priznanje Kosova i ne želi da ga bilo koja rezolucija u tome spriječava. Ovde će staviti na glasanje samo izvještaj kancelarije za KiM, a danas smo imali pokaznu vježbu kako će izgledati proces navikavanja srpskog naroda na izdaju, a goloruki Srbi sa KiM su samo kolateralna šteta. Gdje su sada svi Vučićevi zapadni prijatelji, prevarili su ga, jer svaki njegov diplomatski potez je poraz. On je politički slijepac koji vodi zemlju“, rekao je Obradović.

Leave your vote