in

Sve što trebate znati o micelarnoj vodi

Polako, ali sigurno, micelarna voda postala je jedan od neizostavnih dijelova beauty rutine. Neki jedino nju koriste za čišćenje lica, nekima je micelarna voda tek dio rutine čišćenja lica, a bilo kako bilo, jasno je kako se radi o proizvodu u koji mnogo žena ima povjerenje.

Ako se s njom ipak još niste susreli, “Ljepota i zdravlje” ističe pet važnih stvari o ovom beauty proizvodu.

#1 Tajna micelarne vode je u micelama

Ova moćna otopina za skidanje make-upa i nečistoća svoj uspjeh zahvaljuje micelama, sitnim česticama koje, u jednom potezu blaznice (vate) po koži, poput magneta privlače i povlače sve nečistoće, šminku i višak sebuma s lica. Zahvaljujući njima, micelarne vode vrlo su moćne, a na vama je da izaberete hoće li vam biti jedini favorit za skidanje šminke ili ćete ipak u rutinu skidanja make -upa dodati još koji čistač ili tonik, kako biste bili sigurni da ste skinuli svu nečistoću s kože.

#2 Moćna, ali nježna

Micelarna voda možda sadrži snažne i moćne micele, a isto tako je i vrlo nježna prema koži te pogodna čak i za najosjetljivije tipove, jer ne sadrži alkohol, mirise, silikone, parabene i boje… S obzirom na svoj inovativan sastav, ne oštećuje ni prirodne zaštitne barijere kože te je ne isušuje. Osim osjetljivim tipovima kože, preporučuje se i onim vrlo suhim te sklonim izbijanju akni.

#3 Micelarna voda je multitasking proizvod

Vaš omiljeni čistač za lice s micelama radi mnogo više od običnog čišćenja kože te skidanja nečistoća. Micelarna otopina zato je bez premca u konkurenciji s drugim čistačima, jer osim što čisti, takođe tonira kožu, hidratizuje je i štiti. Jedini benefit koji još nema je skidanje mrtvih ćelija s površine kože – za to će vam ipak biti potreban piling, koji je takođe jednako bitan dio u postizanju savršeno zdravog i blistavog tena.

#4 Korištenje je brzo i jednostavno

Micelarnu vodu volimo i jer je zaista jednostavno i brzinsko rješenje za skidanje make-upa. Njome natopimo vaticu i zatim nježno prelazimo licem, očima i usnama. Micelarna voda sjajno skida čak i make-up s očiju i usana, a ponekad i onaj vodootporni. Ako ipak imate posla s vrlo tvrdoglavom šminkom, čišćenju možete dodati i uljni čistač za skidanje make-upa s očiju. U svakom slučaju, nakon korištenja micelarne otopine, vaša će koža biti bitno čišća, osvježena i umirena.

#5 Cijena ne diktira kvalitet

Na našem tržištu sada već postoji odličan izbor micelarnih voda, a  teško je reći da cijena diktira kvalitet, pogotovo nakon što smo se upoznali sa zbilja sjajnim “varijantama” micelarnih voda iz drogerijskog ranga.

FILMSKA POTJERA U NOVOM PAZARU: Diler jurio ulicama u crnom BMW-u

Bez korištenja toplote: Pogledajte kako dobiti savršene lokne preko noći