in ,

SVJETSKI SKANDAL U SARAJEVU Luis Figo dugo će pamtiti posjetu BiH, a mi smo dobro obrukali

Dobro su se namučili organizatori da u Sarajevo dovedu Luisa Figa, portugalskog asa i svjetsku zvijezdu. Njegov dolazak bio je promotivne naravi.

Organizatori su učinili ogroman napor da Figu pokažu naše potencijale, sa željom da Sarajevo, odnosno BiH bude domaćin turnira na kojem bi nastupili nekadašnji svjetski asovi.
U tu svrhu nekada najbolji nogometaš svijeta je u bio u svojevrsnoj izvidnici. Premda je u u kancelariju domaćina stigla “zahvalnica” zbog finog dočeka i tretmana, Figo se svojim prijateljima s Balkana povjerio “kako je nailazio na nesvakidašnje situacije”. I to, najčešće u prisustvu gradonačelnika Skake koji je bio pretjerano nametljiv. Figu nije promaklo kako je gradonačelnik koristio svaku priliku da bude u prvom planu, da se gura ispred kamera, fotoaparata… pred nekoliko naručenih fotoreportera.

Ipak, najveći blam desio se tokom ručka. Dok je Figo sjedio pred njegovim očima trajala je rasprava domaćina i organizatora s jedne, te gradonačelnika Skake sa druge strane.
Na stolicama u restoranu jasno su naznačena imena osoba koje trebaju biti za stolom za kojim je Figo. No, Skaka je “mangupski” maknuo papir i do sebe osigurao mjesto za ljude koji nisu bili u protokolu. Nakon kraće rasprave, diskusija je poprimala sve glasniji ton, što je uznemirilo Figa, jer nije znao o čemu se radi. Skaka je, vjerovali ili ne, htio sa stola maknuti glavnog organizatora i domaćina ovog događaja.

“Šlag” je došao na kraju kada je trebalo podijeliti poklone odnosno umjetničke slike. Figu je bilo neugodno što je bilo poklona samo za njega, a ne i za predsjednika, te druge goste. Stoga se dalo u potragu za umjetničkim slikama.

Iako je Portugalac uživao u kulinarskim specijalitetima, neugodno je iznenađen, nekontroliranom željom za eksponiranjem. Epilog takvog skandala je da Sarajevo odnosno BiH neće biti domaćin svjetskim zvijezdama. Navodno zbog manjka novca koji je potreban za takvu vrstu turističko sportske promocije BiH. Što je sitnica u odnosu na ono što svakodnevno se baca na razne gluposti.

(S.R. Sportske.ba)

Ekskluzivno saznajemo: Dječak koji je pronađen mrtav u Doboju nije bolovao od epilepsije!

DA LI JE MOGUĆE? Otkriven uzrok požara u Notre-Dameu, a on je zaista nevjerovatan!