in

Tamni oblaci se nadvili nad BiH, posljedice bi mogle biti katastrofalne!

”To što je Doris Pack ponovila u Mostaru direktna je poruka Draganu Čoviću i HNS-u da konačno prihvate evropske vrijednosti i standarde”, istakao je ovo potpredsjednik SDP-a Miro Lazović, osvrćući se na stav bivše zastupnice u Evropskom parlamentu da je zakon o izbornim jedinicama i broju mandata u Parlamentu FBiH demokratski, te da ga je kao takvog potvrdila i Venecijanska komisija.

“Pokušaj blokade usvajanja ovog zakona još jedan je dokaz da politika Čovića i HDZ-a ide kontra principima koje je utvrdila Venecijanska komisija, te principima koji su u skladu sa Ustavom FBiH.

Ta politika je u kontinuitetu usmjerena na pokušaj da se preko Izbornog zakona BiH, prostor FBiH dalje etnički dijeli i da se etničke grupe dalje homogenizuju”, naglasio je Lazović.

On je podsjetio da su predstavnici Venecijanske komisije, ali i Američke ambasade u BiH u više navrata utvrdili da taj princip nije u skladu sa evropskim standardima, ali i bi Čović i HNS morali odustati od njega.

“Čović u Briselu govori da su on i HDZ promicatelji evropskih vrijednosti i da su njihvi ciljevi usmjereni ka EU.

Kada dođe u BiH i sastane sa Dodikom ili kada se u Beogradu susretne sa Vučićem, onda se ponaša kao klasični Balkanac koji zaboravlja šta je rekao u Briselu i koji pokušava da retorgradnom politikom reafirmiše politike, koje su poražene ratnih godina”, smatra potpredsjednik SDP-a BiH.

Kako je naveo, takva retrogradna politika pokušava na vrijednostima Herceg-Bosne relativizirati te poražene projekte.

“Takva politika vodi daljem usložnjavanju međunacionalnih odnosa u BiH, ali i vodi hrvatski narod u dalju izolaciju, a njom se kopaju dublji jazovi između bh. naroda.Sve to je u dogovoru sa Dodikom. Nad BiH još lete ratne sjene, ali sada u pokušaju da se političkim sredstvima realizuju ili secesija BiH, što otvoreno govori Dodik, ili da se prostor FBiH etnički dijeli, što je intimna želja HDZ-a BiH HNS-a, a posebno dvojca Čović – Ljubić”, upozorio je Lazović – prenose Vijesti.ba.

Strahovito nevrijeme pogodilo BiH, padao led veličine teniske loptice!

Oluja smrti protutnjala Bosnom i Hercegovinom, ima mrtvih!