in

Temperatura i povraćanje: Djevojčica preminula, njena dva brata imaju iste simptome

Sa istim simptomima, u bolnicu su primljena i njena dva rođena brata…

Devetogodišnja djevojčica koja je u nedjelju, zbog povraćanja i povišene tjelesne temperature, iz Doma zdravlja u Beloj Crkvi prebačena na bolničko liječenje u Vršac, i pored napora ljekara je preminula nakon što joj se zdravlje rapidno pogošalo, javljaju srbijanski mediji.

Sa istim simptomima, u vršačku bolnicu su primljena i njena dva rođena brata, koji su poslije obavljenih pregleda prebačeni u Beograd, u Dječiju kliniku u Tiršovoj, objavljeno je na sajtu Opšte bolnice Vršac.
“Devetogodišnje dijete ženskog pola upućeno je iz Doma zdravlja Bijela Crkva u Opštu bolnicu Vršac na bolničko liječenje zbog povraćanja i povišene tjelesne temperature. Primljeno je odmah na hospitalno liječenje 23. septembra u 01:15.

Odmah po prijemu urađena laboratorijska dijagnostika i sprovedene mjere intenzivnog liječenja. I pored sprovedenih mjera dolazi do rapidnog pogoršanja opšteg stanja i smrtnog ishoda istog dana u 13:45. Kardiopulmonalna reanimacija nije dala efekta”, piše na sajtu.

Kako je navedeno, odmah je sproveden unutrašnji nadzor nad liječenjem pacijenta i naložena je klinička obdukcija, a o svemu obaviješten Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo i zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravlja.

Nakon toga, u ponedjeljak u večernjim satima dovedeno je u Opštu bolnicu Vršac još jedno dijete, muškog pola, iz iste porodice zbog identičnih tegoba.
Nakon obavljenih pregleda od strane pedijatra, hirurga, infektologa, anesteziologa, radiologa i urađenih laboratorijskih analiza dijete je upućeno, uz odgovarajuću medicinsku pratnju, u Univerzitetsku dječiju kliniku Tiršova gdje je bezbijedno stiglo.

U utorak 25. septembra u prijepodnevnim satima dovedeno je u istu vršačku bolnicu i treće dijete muškog pola iz iste porodice, zbog identičnih tegoba.

Dječak je pregledan od strane pedijatra, anesteziologa i infektologa. Zbog slične kliničke slike nejasne etiologije upućen je, uz odgovarajuću medicinsku pratnju i anestetičara, u Univerzitetsku dječiju kliniku Tiršova radi dalje dijagnostike i praćenja.

Kako se ističe, o nastalim događajima obaviješteni su Ministarstvo zdravlja Srbije, Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo i Centar za socijalni rad Bela Crkva.

Zbog higijensko-epidemiološkog nadzora porodice i sprovođenja odgovarajućih mjera obaviješten je Zavod za javno zdravlje Pančevo.
Takođe je obaviještena i Policijska stanica Vršac i Osnovno javno tužilaštvo u Vršcu zbog sudske obdukcije.

Evo kako se Milorad Dodik nakon krivičnih prijava pokušao opravdati

Otac male heroine Dalal za njen rođendan: Ako mora, zašto ja nisam u tom krevetu, a ona da je dobro…