in ,

Teške optužbe dolaze iz HDZ-a nakon izbora u Mostaru: “Preko noći ukradene hiljade hrvatskih glasova, pozivamo na istragu”

Oštro saopštenje HDZ-a

“Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar najoštrije osuđuje malverzacije izbornim rezultatima u Gradu Mostaru i već poznatu i neskrivenu krađu hiljada glasova u dominantno hrvatskim izbornim područjima Grada Mostara”, navodi se u saopštenju.

“Odgovorno tvrdimo da se nastavlja raditi izborni inženjering, nakon zatvaranja birališta, a sa hrvatskih područja nestaju glasovi ili se ne broje. Danas imamo upravo takvu situaciju na koju smo upozoravali. Nakon 16.00 sati od zatvaranja birališta nemamo izbrojane glasove za Grad Mostar. Imamo glasove kojih preko noći nigdje nema, a dobile su ih Hrvatske stranke. Tko je ukrao te glasove i/ili ih prebacio drugim političkim opcijama”, istakli su u saopštenju iz HDZ-a BiH.

“Naglašavali smo kako Centralna izborna komisija i Gradska izborna komisija nadležne institucije za provođenje izbora moraju biti nezavisne od političkog utjecaja, jamči transparentnost i demokratski izborni proces a u Mostaru to nije slučaj”, naveli su.

Ističu kako Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar poziva međunarodne partnere i predstavnike međunarodne zajednice, sve nadležne institucije da se uključe u rješavanje ovog “gorućeg problema i očitih izbornih manipulacija koje ruše evropski put, stabilnost i napredak”.

Igor Dodik otkrio u kakvom zdravstvenom stanju se zapravo nalazi njegov otac Milorad

Objavljeni su novi rezultati za Mostar: Pogledajte kakvo je stanje nakon 65 posto obrađenih glasova