in

“Teško mi je” Rihanna očajna, plače zbog onoga šta je uradila muslimanima!

Nakon što se našla na udaru kritika zbog pjesme koju je puštala tokom svoje modne revije donjeg rublja, a koja je sadržavala sveti islamski tekst hadith, popularna pjevačica Rihanna javno se izvinila svim muslimanima te je priznala grešku.

“Želim se zahvaliti muslimanskoj zajednici što je ukazala na veliki propust koji se slučajno dogodio tokom revije Savage x Fenty. Izvinjavam se zbog ove nepromišljene greške. Svjesna sam da smo povrijedili našu muslimansku braću i sestre i teško mi je zbog toga. Nadam se da je svima jasno da ovo nije bilo namjerno i da se ne rugam tuđim religijama i božanstvima. Pobrinut ću se da se ovakvo što ne dogodi u budućnosti. Hvala za oprost i razumijevanje”, napisala je na svom Instagramu.

Osim Rihanne izvinila se i londonska producentica Coucou Chloe, čija se pjesma Doom našla u srcu skandala.

“Duboko se izvinjavam svima koje sam uvrijedila svojom pjesmom. Sporne dijelove koji se čuju u pjesmi preuzela sam s interneta i nisam znala da se radi o hadithu. Preuzimam punu odgovornost jer nisam na vrijeme proučila o čemu tekst zapravo govori”, napisala je na Twitteru.

Podsjetimo, u pjesmi se mogao čuti tekst koji je, prema vjerovanju muslimana, izgovorio prorok Muhamed tokom svog života. Pjesma Doom pak govori o sudnjem danu i povratku Isusa. Iako je pjesma na reviji ubrzana pa je hadith teže prepoznati, oni koji ga poznaju shvatili su brzo o čemu je riječ, a brojni Rihannini obožavatelji nisu skrivali koliko su razočarani ovim potezom.

Amfilohije pozitivan na koronu

OPASNO ORUŽJE Ovo je čudo ruskih inženjera: Napravili su avion koji je 20 puta brži od zvuka!