in ,

Titov unuk iznenadio izjavom: BiH je uvijek po strani, ali RS, ona je antifašistička zato i žele da je ukinu!

Republika Srpska je po opredjeljenju antifašistička, i tu nema dileme. Čim je naslonjena na Srbiju, i u dobrim odnosima je sa Rusijom, tu fašizam nema prođu. Baš zato, iz pojedinih centara moći i stižu zahtjevi da se Srpska ukine, jer baštini sve ono što antifašizam predstavlja.

Ovo je za portal RTRS-a izjavio Јosip Јoška Broz, unuk Јosipa Broza Tita.
Prije 39 godina, 4. maja 1980. godine prestalo je da kuca srce Јosipa Broza Tita. Šta je iza Tita ostalo danas, da li je bilo grešaka RTRS je pričao sa Јosipom Јoškom Brozom, unukom maršala Tita.

– Pitaju me šta je ostalo iza Tita danas? Lik i djelo, sve što je stvoreno u njegovo vrijeme, što današnje garniture nisu uspjele da unište. Gdje god zakoračite, od Triglava do Đevđelije, ime Tita se sa ponosom izgovara – ističe Јoška.

On poručuje da je bilo grešaka, ali da za mnoge on sam nije znao, a jedna od njih je i Јasenovac, jer Tito za 35 godina vladavine nikada nije posjetio najveći logor smrti na Balkanu.
– U to vrijeme hrvatska republička vlast krila je i umanjivala svoju lošu ostavštinu iz rata. Gdje god je pozivan, on je išao, pa zašto ne bi bio i u Јasenovcu. Da je mogao znati da će sve isplivati na površinu, vjerujte mi, bio bi tamo svake godine – tvrdi unuk Јosipa Broza Tita.

Kritičari maršala Tita, kao dokaz diktature, najčešće spominju Goli otok. Јoška smatra da to nije Titova sramota.

– To je sramota tih ljudi koji su tamo bili. Niko ih nije mučio u Titovo ime, budite sigurni u to. Opravdanost Golog otoka se ne dovodi u pitanje, jer on je zamišljen kao centar za prevaspitavanje. U tom trenutku bilo je 200.000 ruskih tenkova na granici. Tako je nastao Goli otok. Čim je Tito od Rankovića dobio informacije šta se u njemu dešava, sve je stalo, i to morate znati – tvrdi Јoška Broz.
On dodaje da mu je žao što velike epopeje iz Drugog svjetskog rata, poput Bitke na Sutjesci obilježavaju se i po nekoliko puta godišnje. Јednom je bio na oba skupa i poručio da više neće ići na Tjentište, dok manifestacija ne bude zajednička.

– Ta bitka nije bila u dvije nedjelje. Olako smo pod noge bacili 10.000 heroja koji su ostavili kosti za našu bolju budućnost – mišljenja je Јoška Broz.

Tvrdi da fašizam buja na prostorima bivše Јugoslavije, ali da ima i klice antifašizma.

– Nažalost, Hrvatska je predvodnik lošeg talasa. BiH je nekako po strani, a već sam rekao da Srbija i Republika Srpska imaju potpuno ispravan put po tom pitanju – naglasio je unuk Јosipa Broza Tita.
Za kraj razgovora, upitan šta mu je ostalo u nasljedstvu od “silnog bogatstva” koje je ostalo iza Tita.

– Ništa! Niti jedne gaće nisam dobio od Tita. Čak i ordenje koje nam po svim zakonima pripada, ostalo je daleko od porodice – zaključio je Јosip Јoška Broz, unuk maršala Tita.

Objavljen video teroriziranja profesora: Učenici ga gađali loptama, tukli, pa zaigrali kolo…

Vasković otkrio nove detalje ubistva: Šta se desilo na 30 metara od automobila Slaviše Krunića?