in ,

TRAGEDIJA U BiH Na magistralnom putu M-6 poginuo slavni glumac

U prometnoj nesreći koja se dogodila u Bosni i Hercegovini poginuo je splitski glumac Josip Zovko. Glumio je, među ostalim, u filmovima ‘Vjerujem u anđele’, ‘Najveća pogreška Alberta Einsteina’, ‘Holdin’ i ‘Oprosti za kung-fu’.
Na magistralnom putu M-6 Grude-Gorica, u mjestu Grudsko Vrilo, u srijedu oko 15 sati dogodila se prometna nesreća u kojoj je poginuo 48-godišnji splitski glumac imotskih korijena Josip Zovko, a jedna osoba je ozlijeđena te je prevezena u SKB Mostar. U prometnoj nesreći sudjelovala su dva automobila hrvatskih registarskih oznaka, javlja Slobodna Dalmacija.

Očevid su obavljali pripadnici PU Grude, a promet je na toj dionici bio potpuno obustavljen. Još se ne zna kako je do nesreće došlo i tko je krivac. Nesretni Josip preminuo je na mjestu događaja, a to je druga velika tragedija koja je pogodila obitelj Zovko u samo dvije godine.

Naime, glumčev brat Ante koji je imao 46 godina i bio je trgovac auotomobilima, ubijen je 2017. godine u Makarskoj i bačen u septičku jamu.

Zovko je rodom iz Berinovca (općina Lokvičići) i uvijek je isticao da voli svoj imotski kraj. Odigrao je preko 50 uloga, kazališnih i filmskih, u zadnje vrijeme je i režirao, dok najpoznatiji ostaje po ulozi Mate iz filma Ognjena Sviličića „Da mi je biti morski pas”.

Glumio je i u filmovima ‘Vjerujem u anđele’, ‘Najveća pogreška Alberta Einsteina’, ‘Holdin’ i ‘Oprosti za kung-fu’. Što je najvažnije Zovko je bio duša od čovjeka i njegova smrt je pogodila mnoge njegove prijatelje i štovatelje.

Najvažnije je na vrijeme reagovati: Upozoravajući simptomi četiri najčešća tipa raka

AMERIKA JE NA NOGAMA Šta se dešava na Trumpovom privatnom posjedu