in

Tragična sudbina koja je RASPLAKALA CIJELI SVIJET: Mladenci otišli da se vjenčaju u Iranu, pa nastradali u avionskoj nesreći

Mladi par otišli u Teheran kako bi se vjenčali okruženi porodicom i prijateljima, ali je njihova ljubav okončana padom aviona kojim su se vraćali u Kanadu.

Bračna idila kratko je trajala za par koji je poginuo u avionskoj nesreći u blizini Teherana dok se vraćao kući u Kanadu.

Arash Pourzarabi i Pouneh Gorji bili su među 176 poginulih putnika na letu ukrajinske aviokompanije čiji avion se srušio. Njih dvoje su se vjenčali samo nekoliko dana prije nesreće, 1. januara, u Teheranu, gdje su proslavili s prijateljima i obitelji, piše CNN.

“Oni su bili najbolji ljudi koje sam poznavao. Da ste ih upoznali, odmah biste vidjeli da su stvoreni jedno za drugo”, kaže njihov prijatelj za CTV News.

Ovaj mladi par otputovao je u Teheran zbog vjenčanja, kako bi sudbonosno “da” izgovorili u krugu najbližih, nakon čega su se uputili u Kanadu, gdje žive i rade.

Oboje su imali oko 25 godina i studirali su informatiku, u čemu su bili veoma uspješni.

Prijatelji i porodica još se ne mogu oporaviti od šoka, što se može vidjeti i na mladenkinoj Facebook stranici, koja je preplavljena komentarima.

“Vi ste željeli bolji život, ali Bliski istok nije vas želio pustiti.” i “Da je barem vrijeme stalo onog dana, ali nije.”, samo su neki od komentara prijatelja na spomenutoj društvenoj mreži.

Među žrtvama avionske nesreće su još jedan svježe vjenčani par, četveročlana obitelj s maloljetnom djecom, majka s dvije kćeri, kao i mnogi studenti. Većina poginulih je iz Irana, a nastradala su i 63 Kanađanina.

Domaćice oprez: Evo koje stvari nikad ne trebate prati u veš mašini

Kraljica Elizabetha postavila ultimatum: U roku od 72 sata moraju se riješiti stvari