in , ,

Tragične vijesti dolaze iz Hrvatske nakon strahovitog zemljotresa, vidno potresena reporterka uživo saopćila: “Čini se da je jedno dijete, poginulo, upravo čujemo majku kako plače”

I Jutarnji list i net.hr prenose, nezvanično, da je jedno dijete u Petrinji poginulo

“Čini se da je jedno dijete, poginulo, upravo čujemo majku kako plače”, kazala je vidno potresena reporterka televizije N1 u programu uživo.

I Jutarnji list i net.hr prenose, nezvanično, da je jedno dijete u Petrinji poginulo.

“Prve scene iz Petrinje su uistinu dramatične, puno je ruševina. Prema neslužbenim informacijama, u Petrinji je poginulo jedno dijete. Navodno je su dijete pale ruševine sa jednog objekta, a majka pokraj njega neutješno plače”, piše Jutarnji.

Majci čije je dijete poginulo pruža se pomoć, u teškom je šoku, javlja reporter Jutarnjeg lista.

Jedan je statičar izvučen u besvjesnom stanju iz jedne zgrade, a jedan je izašao sam na nogama.

Stiglu si i pripadnici Hrvatske vojske.

Petrinja je, javljaju naši reporteri, razrušena.

Navodno su se urušili i bolnica i vrtić u Petrinji, javljaju reporteri iz tog grada.

Vatrogasne sirene odjekuju i u Zagrebu, stanovnici glavnog grada Hrvatske javljaju da se sve treslo, dolaze dojave i o velikoj šteti, a nestalo je i struje.

Stanovnici širom Hrvatske javljaju da su osjetili potres, a čak i građani BiH, Srbije, Slovenije i Austrije javljaju da su se tamo tresle zgrade.

Uskoro opširnije.

Jezive i zastrašujuće scene dolaze sa terena nakon strahovitog zemljotresa jačine 6,3 po Rihteru koji je uzdrmao Hrvatsku i BiH!

Građani BiH nakon zemljotresa iz straha izašli na ulice, obustavlja se nastava, oglasila se i Civilna zaštita: “Preporučujemo svima da izađu iz svojih domova dok se ne vidi daljnji razvoj situacije”