Tužna vijest: Preminuo je jedan od najpoznatijih glumaca bivše Jugoslavije

Posljednje Vijesti

Kako javljaju hrvatski mediji, u srijedu u dobi od 66 godina preminuo je jedan od najpoznatijih glumaca sa ovih prostora Ivo Gregurević.

Gregurević je pronađen u srijedu u večernjim satima u svom stanu, ali zasad nema informacija o uzrocima smrti.

Rođen je u Orašju u BiH. Diplomirao je na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu. Na filmu debitira 1977. godine (“Ne naginji se van”, B. Žižića) glavnom ulogom provincijalca na radu u Njemačkoj, karakterističnom za njegov glumački profil, da bi tijekom 80-ih i 90-ih ostvario niz izuzetno zapaženih velikih uloga na filmu.

Vrsno je tumačio pomalo grube ponekad i opasne “narodske tipove” kao otmičara u “Osuđenima” (1978.) Z. Tadića, konduktera u “Kraljevoj završnici” (1987.) Ž. Tomića i istražitelja u “Životu sa stricem” (1988.) K. Papića, a u slavonskom stilu je i naslovna razbojnika i ljubavnika J. Stanisavljevića (“slavonskog Robina Hooda”) u “Čarugi” (1991.) R. Grlića.

S uspjehom je nastupao i u kazalištu i na televiziji. Nagrađivan je na festivalu u Nišu, dobio nagradu “sedam sekretara SKOJ-a” i dr. Osim što se bavio kazalištem, filmom i televizijom, snimao je i televizijske reklame.

Leave your vote