in

Tvorac serije “Ružna Betty” pronađen mrtav u motelu u Miamiju

Variety piše da se isprva sumnjalo na ubistvo, no pokazalo se da je riječ o samoubistvu pištoljem. Američki producent kolumbijskog porijekla Silvio Horta imao je 45 godina. Hortin je advokat potvrdio informaciju o njegovu samoubistvu, no nije otkrio pravi razlog smrti.
Iako su mnogi vjerovali da producent živi holivudski san, Horta je u intervjuu iz 2008. godine kazao da to i nije baš tako.

“Dok sam radio na seriji, obično sam navečer bio paraliziran od umora. Nisam imao potrebu izaći van s prijateljima niti se s njima družiti. Imao sam jako puno posla…, zapravo, moj život se svodio na posao”, kazao je tada.

View this post on Instagram

#CelebrityChatfest: Silvio Horta, creator of ABC’s popular series “Ugly Betty,” was found dead in a Miami motel room on Tuesday in an apparent suicide. He was 45.⁣ •⁣ Sending condolences to the Horta family. ⁣ • ⁣ If you or anyone you know needs help call the National Suicide Prevention Lifeline on 800-273-8255 for 24/7 assistance. ⁣ ⁣ ⁣ ⁣ ⁣ ⁣ ⁣ ⁣ ⁣ ⁣ ⁣ ⁣ ⁣ ⁣ ⁣ ⁣ ⁣ ⁣ ⁣ ⁣ ⁣ ⁣ ⁣ ⁣ (📷|Getty)⁣ •⁣ #silvio #silviohorta #uglybetty #americaferrera #suicideprevention #suicideawarenessday #trending #trendingnow #celebrityblogger #celebrity #celebrityblog #celebrities #entertainment #suicidehotline #celebritynews #uglybettyreunion #entertainmenttonight #restinpeace

A post shared by Celebrity Chatfest (@celebritychatfest) on

Serija “Ružna Betty” s glumicom Americom Ferrerom u glavnoj ulozi bila je pravi hit u SAD-u, ali i u svijetu. Prikazivala se četiri sezone.
Riječ je o adaptaciji kolumbijske telenovele “Yo soy Betty, la fea” i govori o životu Betty Suarez, mlade, pametne Meksikanke iz Queensa koja dobiva posao u elitnome modnom magazinu.

Tokom emitiranja osvojila je dva Zlatna globusa.

“Slomljeno mi je srce zbog vijesti da je Silvio umro. Njegov talent i kreativnost priuštili su meni i mnogima sreću i veselje. U mislima sam s njegovom porodicom i voljenima koji sada trpe strašnu bol”, napisala je America Ferrera i od kolege se oprostila putem društvene mreže.

Shakira ne želi brak iako su više od 10 godina skupa

Adele se izgladnjivala da bi bila zgodna!