in ,

U centru Insbruka organizovan Marš mira

U organizaciji Džemata Insbruk i Bošnjaka Tirola danas je u Innsbrucku organizovan Marš mira, kojim se obilježava 23. godišnjica genocida u Srebrenici.

Maršu mira je prisustvovalo oko 200 Bošnjaka, a memorijalni pohod je organizovan u centru grada. Učesnici Marša mira su pješačili centralnim gradskim ulicama, te nosili transparante kojima su poručili da nikada neće zaboraviti Srebrenicu.

Maršu mira je prisustvovao i Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta RS, koji se na početku obrati prisutnima.

Nakon Marša mira, u prostorijama džemata, promovisana je fotomonografija.

„Srebrenički put pakla“, autora Ahmeta Bajrića Blicka, te upriličena je izložba fotografija proboja Podrinjaca u julu 1995. godine.

Bajrić je jedini fotoreporter koji je u julu 1995. godine fotografisao proboj kolone Podrinjaca koji su bježeći iz Potočara stizali na slobodnu teritoriju, te na taj način spasili svoje živote.

Njegova fotomonografija je najveće fotografsko svjedočanstvo u genocidu u Srebrenici, koja sadrži i fotografije sa svih kolektivnih dženaza, otkopavanja grobnica, ali i drugih događaja važnih za Srebrenicu – prenosi Avaz.

Učesnici Marša mira okupili se u Nezuku, ujutro kreću na put

Pravda za Davida i Dženana

Hiljade ljudi iz cijelog svijeta u Banjoj Luci: Majka Davida Dragičevića brutalno ponizila Milorada Dodika, reagovala i Hitna pomoć!