in ,

U Hong Kongu još jedan kruzer u karanteni zbog sumnje na koronavirus, na brodu u Japanu DESETAK ZARAŽENIH

Na japanskom kruzeru usidrenom kod Tokija koji je od utorka u karanteni pregledano je oko 3700 putnika i članova posade, nakon što je putniku iz Hong Konga koji je na brodu bio u siječnju potvrđen koronavirus.
Muškarac je sredinom siječnja doletio u Japan iz Kine, a potom brodom Diamond Princess otputovao u Hong Kong te se tamo iskrcao. U subotu je potvrđeno da je taj osamdesetogodišnjak zaražen koronavirusom.
Zaraženi s broda prebačeni su u bolnicu u prefekturi Kanagawa, rekao je ministar zdravstva Katsunobu Kato na novinskoj konferenciji. On traži da svi preostali putnici i članovi posade ostanu na brodu Diamond Princess još 14 dana. Japan je prije ovoga imao 20 slučajeva koronavirusa.

Još jedan kruzer u karanteni
Osim ovog kruzera, u luci u Hong Kongu usidren je još jedan brod, kruzer The World Dream, zbog sumnje da među putnicima ima zaraženih koronavirusom. Tom kruzeru s 1800 putnika odbijen je pristanak u luku u Tajvanu, pa je zaustavljen u Hong Kongu, javio je Reuters.

Kinesko ministarstvo zdravstva u utorak je izvijestilo o još 65 smrtnih slučajeva od koronavirusa u toj zemlji, čime je broj preminulih narastao na 490, piše Reuters.. Potvrđeno je i 3887 novih slučajeva zaraze virusom, a ukupno je diljem svijeta 24.324 zaraženih osoba.

MEĐU NJIMA SE NALAZE GENIJALCI! Pripadnici ova tri znaka su najinteligentniji

Prokletstvo Beverly Hillsa: Evo kakvi sve problemi su obilježili živote zvijezda hit-serije