in

U Sarajevu zabilježeno fotografisanja izbornog listića zbog novčanog plaćanja

O prijavi upoznat dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo

Kako je saopćeno, o prijavi je upoznat dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, po čijoj uputi policijski službenici Uprave policije MUP-a KS poduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti na dokumentovanju krivičnog djela propisanog Krivičnim zakonom FBiH.

Izlaznost birača na području Općine Centar u Sarajevu do 11 sati je bila 13 posto. I glasači, ali i ostali učesnici u izbornom procesu, poštuju epidemiološke mjere koliko je to maksimalno moguće, rečeno je iz Općinske izborne komisije.

U općini Stari Grad u Sarajevu je do 11 sati na glasačka mjesta izašlo 16 posto birača, na 46 redovnih biračkih mjesta. Na terenu su 13 redovnih i četiri COVID mobilna timaa, podaci su Općinske izborne komisije. U ovoj gradskoj općini je registrirano oko 37.000 građana s pravom glasa.

Općina Novo Sarajevo do 11 sati bilježi odziv birača od 12,63 posto. Preciznije, na birališta je do tada izašlo 8.550 građana. Prema podacima objavljenim na općinskoj web-stranici, ukupan broj registriranih birača u Novom Sarajevu je 67.720

Novi Grad u Sarajevu, najmnogoljudnija općina u Federaciji BiH, do 11 sati je zabilježila izlaznost na birališta od 12,31 posto. Preciznije, od 113.881 regsitriranog birača, do tada je glasalo njih 14.021. Mobilni timovi su također na terenu u ovoj općini, 14 redovnih i šest COVID mobilnih timova, a izborni proces protiče bez problema, navode iz Općinske izborne komisije.

Na društvenim mrežama se dijeli neuobičajena poruka Enisa Bešlagića: “Pazi dobro koga slažeš u život”

Preminuo Mirsad Peco, kandidat SDA za načelnika Travnika