in

Uhapšen migrant osumnjičeni za ubistvo Jasmina Berovića

Tuča u kojoj je smrtno stradao Berović dogodila se u utorak navečer u jednom objektu u naselju Otes

Uhapšen je Marokanac koji je u vrijeme ubistva Jasmina Berovića u Otesu bio na mjestu događaja, potvrdila je Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS:

Ona je kazala da se pretpostavlja da je jedan od izvršilaca djela. Uhapšeni je ranije hapšen zbog posjedovanja narkotika, a osuđen je uvjetno na četiri mjeseca zatvora sa godinom kušnje.

Ukupno se traže trojica migranata koji su ubili jednog mladića, a dvojicu još povrijedili.

“Lociran i pronađen na lokalitetu kod Energoinvesta (Stup). Priveden je u službene prostorije Uprave policije MUP KS. Vrše se određen provjere i kriminalistička obrada”, kazao je Mirza Hadžiabdić, portparol Uprave policije MUP KS.

Tuča u kojoj je smrtno stradao Berović dogodila se u utorak navečer u jednom objektu u naselju Otes. Jučer je na Ilidži održan protestni skup građana koji traže da se ograniči kretanje migranata i smanji njihov broj. Građani se se danas okupili i u Hadžićima gdje je smješten kamp Ušivak u kojem boravi više od 1.000 migranata. Zatražen je njihov premještaj iz ove općine odnosno smanjenje broja na 100 migranata. Kako je istaknuto već mjesecima stanovnici okolnih naselja i ove općine žive u strahu i zaključavaju s prvim mrakom – prenio je nap.

Pogledajte snimak vojne vježbe Oružanih snaga BiH i SAD-a sa F-16 avionima u Glamoču

Šemsudin Mehmedović nakon lokalnih izbora: “SDA je pobijedila samu sebe!”