in

Uhapšen muškarac u Bukvi kod Tešnja

Zvanični izvještaj MUP-a ZDK

Na području Kantona javni red i mir je narušen u deset slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Dana 30.09.2020. godine, u 22,20 sati, u mjestu Bukva, policijski službenici Policijske stanice Tešanj izvršili su zaustavljanje i kontrolu mopeda registarskih oznaka M03-K-646, kojim je upravljalo lice P.M., rođeno 1963. godine, iz Tešnja. Izvršenim pregledom lica i sredstva, policijski službenici su pronašli sadržaj praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj a navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Dana 01.10.2020. godine, u 20,20 sati, putem telefona u dežurnu službu Policijske stanice Žepče obratilo se lice A.E., iz Žepča i tom prilikom prijavilo da je njega i njegovog malodobnog sina, u mjestu Begov Han, neposredno prije poziva, fizički napalo lice S.Dž., rođeno 1985. godine, iz Žepča, te da mu je tom prilikom, upotrebom metalne šipke, polupalo i putničko motorno vozilo marke „VW Transporter“, registarskih oznaka E82-M-139. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče a lice S.Dž. je pronađeno i lišeno slobode.

EU u BiH

Evopska unija poslala vrlo oštru poruku vlastima u BiH

Dubrovnik pod opsadom zbog Pompea: Snajperisti na zidinama, svudgdje su crni džipovi, a zavareni su i šahtovi!