in , ,

Unuka Alije Izetbegovića tvrdi da je njena porodica vrijeđana putem razglasa na Bjelašnici!

Predsjednik ski-kluba Bjelašnica: Šokiran sam!

Selma Gičević, unuka Alije Izetbegovića poslala je otvoreno pismo/pritužbu Maliku Hadžimešiću, predsjedniku ski-kluba Bjelašnica, organizatoru takmičenja “Srebrna lisica” koje je proteklog vikenda održano na ovoj planini.

Kako je navela, povod za to je javno vrijeđanje porodice Alije Izetbegovića putem razglasa tokom takmičenja. Njeno pismo prenosimo u nastavku:

Gospodine Hadžimešić,

Obraćam Vam se kao organizatoru ski-takmičenja “Srebrna lisica” koje se održalo 23-24. januara 2021. godine na Bjelašnici, tokom koga je moja porodica doživjela veliku neprijatnost. Naime, tokom večernje trke slaloma u subotu oko 17.00 sati (par minuta prije nego je trebala početi trka u kategoriji mog starijeg sina, U14), Vaš uposlenik, voditelj programa, čiji glas se čuo putem razglasa u dolini “Babin Do”, izgovorio je sljedeće:

“Takmičenje se zove Srebrna lisica, a ne Srebrena malina; da ne bude zabune, molim vas… rado bismo mi primili donaciju i od Srebrene maline… Ah, ti Izetbegovići…a Malina, nisu nam ni ponudili…. kažu, jedna mala familija… jedna, al’ aha… jedna od njih pet je danas tu… hej, jedna od tih pet porodica! Šta bismo tek da ih je više?”
Ja sam Selma Gičević, najstarija od pet unuka Alije Izetbegovića, i roditelj dvoje djece – učesnika “Srebrne lisice”. U tom sam momentu prolazila sa mlađim sinom pored šatora Organizatora. Trznuo se kada je čuo ove riječi i upitao me: “Mama, šta priča ovaj čovjek? Odakle ovo govori?”. U ovom momentu, stariji sin se pripremao da započne trku.

Predsjednik ski-kluba Bjelašnica: Šokiran sam!

Malik Hadžimešić, predsjednik ski-kluba Bjelašnica, koji je organizator takmičenja “Srebrna lisica”, reagirao je na otvoreno pismo Selme Gičević, unuke Alije Izetbegovića, koje je danas uputila njemu osobno.

“Šokiran sam. Ne znam odakle joj informacija da je to neko, nešto, rekao. Još sam frapiran, jer sam maloprije saznao… Kao klub, mi moramo odgovoriti i vrlo brzo napisat ćemo saopćenje – kazao je za „Avaz“ Hadžimešić.

Potpisan Zakon o slobodi vjeroispovijesti!

Medvjed na stazi “ganjao” skijaša