in ,

Upoznajte Teen Miss San Francisca, ponosnu Bosanku Ayru Demirovich

Prekrasna Ayra Demirovich
Prekrasna Ayra Demirovich

Uvijek je lijepo čitati o mladim i uspješnim Bosancima i Hercegovcima koji glas o svojoj domovini nose širom svijeta. Jedan takav članak jučer ste mogli čitati na portalu BHDijaspora.net.

Bosanka Ayra Demirovich proglašena za Miss San Francisco Outstanding Teen

Pisali smo o mladoj Ayri Demirovich, prekrasnoj Bosanki koja živi u Sjedinjenim Američkim Državama i svojim izgledom plijeni pažnju gdje god se pojavi. Ona je aktuelna Miss San Francisco Outstanding Teen.

”Moja porodica je iz Doboja i Brčkog. Tata je iz Brčkog i tokom genocida u Bosni, moj tata kao mladić je bio zatvoren u logorima u ovom gradu. Moja mama je izgubila nekoliko članova uže porodice u Doboju, uključujući svoju majku, tj. moju nanu. Moji su roditelji došli u Ameriku 1995. i 1997. godine. Mama je došla kao student stipendista, a tata kao izbjeglica. Dosli su prvo u Kaliforniju gdje sam ja rođena, a nakon toga smo se preselili u Indianu gdje je moja mama dobila stipendiju da završi doktorat iz istorije. Nakon deset godina smo se vratili u Kaliforniju jer sam ja željela da nastavim trening za opersku pjevačicu”, kaže Ayra za BHDijaspora.net.

Svoje korijene nikada neće zaboraviti. Za takvo nešto najviše su zaslužni roditelji koji svojoj djeci nisu dozvolili da ostanu bez svijesti o pripadnosti. To su slike koje je uvijek lijepo vidjeti. Ayra odlično govori bosanski jezik, voli bosansku hranu i prati sve što je vezano za Bosnu i Hercegovinu.

”Mi često idemo u Bosnu, ali ne i dovoljno često koliko bismo voljeli. Pričamo bosanski, jedemo bosansku hranu i pratimo politička dešavanja u Bosni, često sa velikom tugom. Modeling je samo jedna od stvari koje ja radim. Modeling mi pomaže sa samopouzdanjem i sa konekcijama. Moj prioritet je trening za opersku pjevačicu. Ja sam trenutno Miss San Francisco Outstanding Teen, lokalna titula koja je dio Miss America organizacije. Ovo je fantastična institucija koja pomaže mladim djevojkama sa stipendijama. Isto tako, kroz ovu organizaciju ja volontiram jako puno u svom gradu sa djecom i populacijom kojoj je potrebna pomoć. I naravno za vrijeme takmičenja za titule, ja imam mogućnost da pjevam i nastupam”, kaže nam ova prekrasna djevojka na kraju razgovora.

Ayrina priča jedna je od onih koje svakodnevno želimo slušati. Da mladi i uspješni ljudi porijeklom iz Bosne i Hercegovine ponosno koračaju dalekim svijetom nikada ne zaboravljajući svoje porijeklo.

Mi joj želimo puno dobrog zdravlja i uspjeha. A ne sumnjamo da će uspijesi biti još i veći. Jer sreća prati hrabre i dobre, a Ayra to svakako jeste.

PRATITE SVE VIJESTI IZ BH. DIJASPORE NA NAŠEM FACEBOOKU

Neponovljivi Nadarević

Jeste li zaboravili Izeta Fazlinovića? 74 su mu godine, iznenadit ćete se čime se bavi

Krađa državnih para, Fejzić i dalje na slobodi

Objavljeni dokazi: Ovako Bosna i Hercegovina pljačka svoju dijasporu