in ,

Upozorenje za građane! Krizni štab FBiH ima nova pravila kojih se apsolutno svaka osoba mora pridržavati, inače slijedi kazna!

U svim poslovnim objektima neophodno je primjenjivati mjere sprečavanja širenja COVID-19 kao i u svim drugim aktivnostima

Zavod za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine dopunio je Preporuke za muzeje, galerije i slične izložbene prostore, kina, pozorišta i koncertne dvorane, saopćeno je danas iz ovog Zavoda.

Kako je saopćeno u preporukama, u svim poslovnim objektima neophodno je primjenjivati mjere sprečavanja širenja COVID-19 kao i u svim drugim aktivnostima.

“Svo osoblje i posjetioci trebaju nositi zaštitnu masku. Na ulazima u zatvorene prostore postaviti dezo-barijere za dezinfekciju obuće i održavati ih redovno.

Ograničiti broj posjetilaca koji mogu biti u prostorijama u isto vrijeme, preporučuje se maksimalno 10-15 osoba na 100m2. Preporučuje se fizička udaljenost od 2 metra između svih osoba, u svakom trenutku.

Osigurati da se ne stvaraju gužve, te da se jasna uputstva o ograničenjima i mjerama postave na sva vidljiva mjesta. Zbog kontrole broja posjetilaca preporučuje se da postoji odvojeni ulaz i izlaz gdje god je to moguće”, saopćeno je.

Autori murala Draže Mihailovića: Sud ga ukloni, mi ga za 24 sata ponovo nacrtamo

Prekinuta mladost: Na današnji dan prije četiri godine poginule su studentice Edita Malkoč i Selma Agić