in

Uprkos upozorenjima svjetskih sila! Ovo je dokaz da Turci ratuju u Karabahu: Na aerodromu u Azerbejdžanu snimljeni lovci F-16!

Na aerodromu „Gjandži“ u Azerbejdžanu raspoređena su najmanje dva lovca F-16, saopštio je “New York Times”, dok Baku i dalje negira upotrebu tih aviona u sukobu u Nagorno-Karabahu.

Novinar Kristijan Tribert piše da je „analiza satelitskih snimaka kompanije „Planet Labs“ pokazala da se na aerodromu nalaze avioni F-16 zajedno sa teretnim avionom CN-235, kojima „upravlja tursko Ratno vazduhoplovstvo“.

Upoređene su vizuelne karakteristike različitih aviona, uključujući one koje koristi Azerbejdžan: MiG-21, MiG-29, Su-25, L-39. Kako navodi izvor “New York Timesa”, na snimku se može vidjeti i „veći avion“, a to je najvjerovatnije „transportni avion CASA CN-235 koji takođe koristi tursko Ratno vazduhoplovstvo“.

Lociranje F-16 na azerbejdžanskom aerodromu može ukazivati na „povećano učešće veće sile, Turske, u obnavljanju neprijateljstava između Armenije i Azerbejdžana“. Izvor navodi da se „sirijski plaćenici, koje podržava Turska, već bore rame uz rame sa azerbejdžanskom vojskom“.

​Podsjetimo, Jerevan insistira da je njegov Su-25 oborio turski F-16 krajem septembra. Azerbejdžan je objavio svoju verziju kako su srušeni lovci Su-25. Prema Bakuu, dva Su-25 su se srušila, jer su udarila u planinu.

Kolege nastradalog radnika u suzama posmatraju mjesto nesreće: Svjedok otkrio kako se dogodila tragedija u centru glavnog grada…

Na Balkanu je izgleda i ovo normalno: Muškarac bukvalno zapalio vodu koja je potekla iz česme, oglasili su se i iz “Vodovoda”, ali bolje da nisu…