in

Uz pomoć jednog poziva lopovi sa Balkana ukrali 4,5 miliona eura! Spektakularna pljačka u srcu Londona! Dijamante zamijenili šljunkom!

Majkl Jovanović (27) iz Pariza uhapšen je 4 godine nakon pljačke dijamanata vrijednih skoro 4,5 miliona eura.

On je bio dio ekipe koja je izvela jednu od, kako je tamošnji mediji ocjenjuju, najvećih pljački u historiji Britanije.

Na meti im je bila luksuzna draguljarnica “Boodles”, čije su mušterije članovi tamošenjeg Jet seta, među kojima su čak i Victoria i David Beckam.

Kako piše “Daily mail”, vlasnika ove radnje pozvali su muškarci koji su se predstavili kao ruski biznismeni i tada sklopili dogovor o kupovini 7 dijamanata, uklučujući i onaj u obliku srca, čija je vrijednost procijenjena na oko 2,5 miliona eura.

Vlasnika su potom kontaktirali telefonom, kako bi ga obavijestili da će njihov predstavnik doći lično na procjenu dijamanata.

To se i desilo, ali se tokom sastanka odigrala filmska priča: djevojka koja se predstavila kao Ana i predstavnik navodnih ruskih bogataša, razgledala je dijamante i čekala poziv svojih saučesnika.

Kada je telefon zazvonio, ona je iskoristila priliku i dijamante zamijenila za šljunak, tako što je vrijedno kamenje stavila u neprozirnu kutiju koju je nosila sa sobom, dok je šljunak vratila u torbu u draguljarnici, a ovi je vratili u sef.

Odmah nakon izlaska, Ana se srela sa saučenicima sa kojima je podijelila dijamante, a u roku od samo 3 sata, svi su se vratili u Francusku vozom ili automobilom.

Kada su zaposleni u draguljarnici otvorili torbu koja je bila u sefu, imali su šta i da vide.

Tokom suđenja otkriveno je da su Jovanović i njegov saučenik Kristofer Stanković tipovali prodavnicu dijamanata.

Jovanović je osuđen na tri godine i sada je izručen iz Italije u Britaniju, a Stanković je uhapšen i osuđen još 2016. godine, prenose britanski mediji.

Putin je upravo digao planetu na noge: Rusija spremna korisiti nuklearno oružje

Kakvo tijelo, kakve obline: Najljepša košarkašica svijeta slikala se kao od majke rođena!