in ,

Važna informacija za Bosance i Hercegovce u Minhenu i okolini

Minhen, Pixabay
Minhen, Pixabay

Na području grada Minhena živi veliki broj Bosanaca i Hercegovaca što je i logično s obzirom na relativnu blizinu domovine: lakše je putovati iz BiH nego u druge krajeve ove prijateljske države.

Zato su Bosanci i Hercegovci u ovom dijelu Njemačke veoma dobro organizovana grupa ljudi koja čestim aktivnostima čuva sjećanje na domovinu i održava prisne veze i kontakte s njom.

Zato nas sve raduje informacija da će na Dan državnosti BiH 25. novembra u Minhenu biti održana lijepa manifestacija u organizaciji Kulturno umjetničkog društva Bosančica. Ovom prilikom biće proslavljen i peti rođendan ovog KUD-a.

Veliki interes

Uz bogat kulturno-umjetnički program, lijepu atmosferu i domaću trpezu, događaj će biti održan u Quiddestr.4 81735 München. Karte možete kupiti 12.11.’17 od 13h u prostorijama  Bosančice/ Ganghoferstraße 41. 80339 München.

Ovo je svakako događaj koji ne smijete propustiti. Gost večeri je Enes Begović, a nastupiće i Ajla Muminović uz nastupe nekoliko KUD-ova. Sve informacije možete dobiti na sljedeće brojeve telefona: Sabahudin 01573 46826 58 i Ragib 0176 23122 164.

Cijene ulaznica u predprodaji su 17 eura. S obzirom da je interes zaista veliki i da će sala biti puna, preporuka je da što prije nabavite svoju ulaznicu i da požurite. Vidimo se na ovom sjajnom događaju!

Nana Sada voli svoga Edina

Pogledajte kako nana Sadeta iz Visokog objašnjava gol Edina Džeke u Ligi prvaka (Video)

Sergej Barbarez

Pokrenuta inicijativa: Bosanci i Hercegovci žele Sergeja Barbareza za selektora – evo kako ćete ga podržati