in ,

Važna obavijest i važne informacije za Bosance u Njemačkoj

Njemačka, Pixabay
Njemačka, Pixabay

Kulturno sportski klub Bosne i Hercegovine Hanau iz Njemačke objavio je izuzetno važne informacije za naše ljude u ovoj prijateljskoj zemlji, a u vezi predstojeće manifestacije Noć Bosne i Hercegovine 2017, koja će se održati 04. novembra u SAALBAU Nied, Luthmerstrasse 48, 65934 Frankfurt.

”Kao domaćini i organizatori ove manifestacije se radujemo vašem dolasku i obećavamo da ćemo dati svoj maksimum, kako bi smo svi zajedno imali jedno predivno veče. Na osnovu vaših mnogobrojnih upita koje smo dobili putem elekronskih medija, ovim putem želimo da vam damo nekoliko odgovora i uputa za gore navedeni koncert”, saopšteno je iz ovog Kluba.

Za ovu Noć Bosne i Hercegovine 2017 organizatori su pripremili nešto drugačiji programski i organizacioni koncept od svih dosadašnjih. Za ovo veče ćemo imati tzv. „Thetaer Bestuhlung“ gdje će svaki gost imati zagarantovano sjedeće mjesto.

Ulaznice će biti puštene od slijedeće srijede u prodaju, 11. oktobra i mogu biti kupljene kod svih organizacija iz organizacionog odbora. Druga opcija za kupovinu ulaznica je da se javite na brojeve telefona organizacija organizacionog odbora (vidi dole).

Novac za ulaznice možete uplatiti na “Sevdahovo” bankovno konto, a ulaznice će te preuzeti na večernjoj kasi. Organizator nudi poseban „service“ da vam ulaznice pošalju na vašu kućnu adresu. U ovom slučaju vas ljubazno molimo da uplatite dodatno jedan 1 € za poštarinu a vašu kućnu adresu nam možete posalti putem SMS-a ili WhatsApp-a na 0170/4877189 ili putem e-Maila: [email protected] Cijena ulaznice iznosi 23 € (za odrasle) i 15 € (za djecu do 12 godina).

Bankovni konto:

Primaoc/Empfänger: DBHKV “Sevdah – Frankfurt am Main” e.V.
IBAN: DE88 5001 0060 0989 5246 00
BIC (SWIFT): PBNKDEFF
Svrha doznake/Verwendungszweck: NOĆ BIH + ovdje navesti vaše puno i tačno ime i prezime kao i broj ulaznica (npr. NOĆ BIH – Muster Mujo – 10 ulaznica)

Pošto ovoga puta imamo tzv. “Theater Bestuhlung” i svaka ulaznica znači jedno zagarantovano sjedeće mjesto, djeca do 12 godina plaćaju ulaz po cijeni od 15 €.

Ukoliko dolazite autom: Molimo Vas pratite znakove “Noć Bosne i Hercegovine” koji će Vam olakšati dolazak do SAALBAU Nied. Ukoliko dolazite sa javnim saobraćajem koristite S-Bahn linije 1 & 2, izlaz na stanici Oeserstr., ili ukoliko dolazite sa tramvajem linije 11, koristite izlaz na stanici Luthmerstr.

”Da bismo vam olakšali Vaš dolazak i parkiranje, za Vas smo obezbijedili besplatan Shuttle-Service od parkinga do sale i nazad (detaljne informacije i upute slijede). Mi se od srca radujemo našem zajedničkom druženju! Dobro nam došli!”, saopštio je Organizacioni odbor Noć Bosne i Hercegovone 2017

Kontakti:

KUD „Zlatni Ljiljani“ e.V. – Mannheim
e-Mail: [email protected]
Tel.: 0176 70411706
BKV „Behar“ e.V. – Gießen/Wetzlar
e-Mail: [email protected]
Tel.: 0172 6119688
KSV „Bosnien und Herzegowina Hanau 1994“ e.V.
e-Mail: [email protected]
Tel.: 0163 2899176
DBHKV „Sevdah – Frankfurt am Main“ e.V.
e-Mail: [email protected]
Tel.: 0170 4877189

Poziv na tribinu o bosanskom jeziku u Melbournu

Mapa Švicarske

Važna obavijest iz KUD Sevdah Oberentfelden