in ,

Važna obavijest za Bosance i Hercegovce u Danskoj

Bosanski Kulturni Centar Kopenhagen poziva na svečano obilježavanje Dana Nezavisnosti Bosne i Hercegovine koje se će biti održano u petak 9. marta tekuće godine od 18.30h u prostorijama Basak Saray (Bådehavsgade 57, 2450 Kopenhagen SV).

Prije 26 godina građani Bosne i Hercegovine su se opredijelili za nezavisnu domovinu. Od one presudne 1992. godine, 1. mart se obilježava kao Dan nezavisnosti BiH, a ovaj datum se smatra jednim od najznačajnijih datuma u modernoj historiji BiH.

”Ovim povodom BKC u Kopenhagenu vas sve poziva da zajedno sa nama obilježite ovaj najvažniji od datuma, pa da se skupa veselimo i zapjevamo – kao što to i prilici domoljubljivim Bosancima i Hercegovcima”, saopšteno je iz Kopenhagena.

UČESNICI U PROGRAMU:

– Ambasador BiH gosp. Haris Bašić
– Djeca iz bosanske skole “Bosančica”
– Hor Žena “Nostalgija”
– Recitatori
– Specijalni gosti: Eldin Huseinbegović & Folklorni ansambl iz Malmea “Krajiški Klub”.

Ulaz je 200 kr po osobi, s tim da je ulaz besplatan za djecu do 13 godina. U cijenu je uračunata i večera za sve prisutne goste.

Rezervacije sa uplatom su obavezne. Vašu rezervaciju možete uplatiti putem mobilepay (tlf. 42 92 47 02). Molimo vas da pri uplati naznacite SVOJE IME I PREZIME + BROJ DJECE ISPOD 13 GOD.! Ukoliko nemate mobilepay, obratite se Fahreti Ajanović na tlf br. 60 22 29 04 ili putem e-maila [email protected]

Čović, Fena

Nevjerovatna izjava Dragana Čovića: Pa je li moguće da je ovo rekao?

Porodica Izetbegović

Hapšenje u porodici Bakira Izetbegovića