in ,

Važna obavijest za Bosance u Austriji: Upute za glasanje, evo kako ćete glasati za Ahmeda Husagića

Ahmed Husagić
Ahmed Husagić

Usuđujemo se ocijeniti da je nedjelja, 15. oktobar tekuće godine, jedan od najvažnijih dana za bosanskohercegovačku zajednicu u Austriji posljednjih decenija. Konačno imamo priliku da svog čovjeka dobijemo u Parlamentu ove prijateljske zemlje, a ne treba ni napominjati koliko bi to brojnoj bh. zajednici u ovoj zemlji značilo – u svakom mogućem smislu.

Njegovo ime je Ahmed Husagić. Odmjeren, umjeren, elokventan, obrazovan. I da nije naše gore list, čovjek bi se na svim izborima ovog svijeta mogao odlučiti za Ahmeda. Nedjelja je taj dan, dan kada svi koji imaju pravo glasa moraju izaći i zaokružiti Ahmeda.

Pravo glasanja na parlamentarnim izborima je privilegiju koju nemaju mnoge osobe u Austriji koji nisu državljani ove zemlje, te je zato jako bitno da vi koji imate pravo iskoristite vaš glas. Na ovim izborima, po prvi put u historiji zemlje, ima i nekoliko kandidata porijeklom iz Bosne i Hercegovine.

Ovi izbori oni nisu bitni samo Bosance i Hercegovce, koji su u Austriji, nego su jednako važni i za cijelu Bosnu i Hercegovinu, uzimajući u obzir izjave ministra vanjskih poslova Sebastijana Kurza, a poslije njega i još nekih zvaničnika država Europske Unije. O izjavama FPÖ i HC Strache nema potrebe da trošimo riječi, poručili su naši zemljaci iz Kontakt BiH-Salzburg udruženja.

Ahmed Husagić
Ahmed Husagić

Prvi put nakon Austrougarske vladavine možemo da imamo predstavnika u Parlamentu Austrije koji je porijeklom iz Bosne i Hercegovine, te samim time da pokažemo da i nas 100.000 Bosanaca i Hercegovaca u Austriji imamo pravo da učestvujemo u Parlamentarnim odlukama. Na 29. mjestu savezne liste (savezna lista se sastoji od 460 kandidata i kandidatkinja), koje je pozicija sa realnim šansama za ulazak u Parlament Austrije, nalazi se naš kandidat Ahmed Husagić, ispred svoje partije SPÖ. On je i prvi kandidat ikad, koji se kandiduje na saveznoj listi, a porijeklom je iz BiH.

Ono što je najvažnije u ovom trenutku jeste to, da će naša zajednica po prvi put moći pokazati svoju političku snagu, što znači da će Bosanci i Hercegovci iz cijele Republike Austrije, po prvi put moći glasati za jednog kandidata. Te ako naš Ahmed uđe u Parlament, prvi put imati svoj glas u Parlamentu Austrije.

Evo kako ćete glasati, pažljivo pogledajte jer najmanje što nam treba jesu nevažeći listići. Jednostavno je. Dobro pogledajte listić u nastavku i zapamtite način glasanja. 

 

Ahmed Husagić
Ahmed Husagić

To nam je kao zajednici šansa da prvi put participiramo u demokratskom odlučivanju, a pored toga bi dobrim rezultatom pokazali da imamo s čim i da trgujemo. U politici ima vrlo malo simpatija a puno interesa. Da li imamo nešto da ponudimo ili nemamo odlučuje, da li možemo nešto da dobijemo ili ne.

Ovim putem Vas želimo podsjetiti da svaki vaš glas puno znači i da trebamo da podržimo našeg Ahmeda Husagića u pohodu na Parlament Austrije. Bez vaše pomoći nema uspjeha! Glasajmo ljudi, podržimo Ahmeda!

Milorad Dodik

Haos u Republici Srpskoj, Dodik poručio: Ovo je nepodnošljivo

Muhamed ef. Velić

Pogledajte kakve su poruke stigle Muhamedu ef. Veliću nakon teksta o dženazi Donni Ares