in ,

Važno upozorenje za vozače u Doboju i regiji: Pogledajte ekskluzivne fotografije, policijski presretači su već okupirali ceste!

Foto: Čitatelj - Bhdijaspora.net
Foto: Čitatelj - Bhdijaspora.net

Vozila posjeduju sistem koji mjeri prekoračenje brzine bez zaustavljanja vozila.

Policijska vozila sa ugrađenim presretačima modela Škoda “Superb” i Hyundai “i30” do 19. septembra nalaziće se na putevima u nadležnosti Policijske uprave Doboj, najavljeno je proteklih dana.
No, prema fotografijama čitatelja, presretači su već danas izašli na cestu na putevima koji su u nadležnosti dobojske policije.

Saobraćajna policija i dual radari više neće biti jedini koji vrebaju vozače koji prave saobraćajne prekršaje.

Foto: Čitatelj - Bhdijaspora.net
Foto: Čitatelj – Bhdijaspora.net

Vozila posjeduju sistem koji mjeri prekoračenje brzine bez zaustavljanja vozila.

“Uređaji su ugrađeni u dva neobilježena policijska vozila i posjeduju funkciju kontrole brzine kretanja vozila u stacionarnom mogu, u pokretu i video režimu, a vozilima će upravljati policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova RS,” saopšteno je iz MUP-a RS.
Presretači snimaju brzine vozila koje im dolaze u susret ili eventualno vozila koja pretiču to vozilo, memorišu sve prekršaje, dokumentuju sve prekršaje, znači fotografija, video zapis, lokacija, registarske tablice.

Opremu za potrebe MUP-a RS ove godine nabavila Agencija za bezbjednost saobraćaja na osnovu Programa utroška sredstava koja uplaćuju društva za osiguranje i filijala društva za osiguranje iz FBiH.

Roditelji oprez, obavezno upozorite svoju djecu: Pogledajte zastrašujući snimak sa čudesnim krajem!

Strahota na magistralnom putu M-17, na licu mjesta vlada prava pometnja, nastale su kilometarske kolone!