in ,

VELIKA POPLAVA U TUZLI Nastala je havarija, službe su na terenu, ceste pod vodom koja je prodrla i u podrume zgrada!

Pukla vodovdna cijev u Tuzli i izazvala veliku poplavu

Voda je ušla i u podrumske prostorije obližnjih stambenih zgrada

Zbog otklanjanja kvara na glavnom cjevovodu u ulici Armije RBiH kod crvenog nebodera danas je istočni dio Tuzle bio bez vodosnabdijevanja.

Nakon što je ekipa JKP Vodovod i kanalizacija Tuzla završila sa radovima danas u kasnim poslijepodnevnim satima uslijedilo je punjenje vodovodnog sistema nakon čega su građani za kratko vrijeme dobili vodu u svojim domovima.

Naime, radnici su tokom dana bili angažovani na zamjeni i spajanju vodovodnih cijevi, koje će biti tzv. bajpas za dva vodovodna ogranka iz ove ulice, prema rezervoaru Gradovrh, koji se nalazi na uzvišenju iza Crvenog nebodera.

Kako javlja Tuzlanski.ba, nakon završetka radova došlo je do pucanja vodovodne cijevi uslijed čega se izlila velika količina vode na ulicu i parking prostor kod crvenog nebodera u ulici Armije RBiH.

Zbog havarije koja je nastala korisnici iz istočnog dijela grada Tuzla i u narednom periodu će biti bez vodosnabdijevanja.

Voda je ušla i u podrumske prostorije obližnjih stambenih zgrada.

Ekipa JKP Vodovod i kanalizacija Tuzla na licu je mjesta i pumpama vrše ispumpavanje vode iz obližnjih objekata nakon čega će se u najkraćem mogućem roku pristupiti sanaciji i popravci kvara na cjevovodu.

O informacijama kada će biti uspostavljeno vodosnabdijevanje u ovom dijelu grada, javnost će biti blagovremeno informisana.

Edin Višća briljira u Ligi prvaka, pogledajte šta je večeras napravio!

Zvanične informacije MUP-a ZDK o nesreći nakon koje u bolnici preminuo vozač iz Tešnja