in ,

Veliki projekat zaštite od poplava: U Doboj Jugu se gradi novi nasip, načelnik Mirnes Tukić potpisao ugovor sa kompanijom iz Gračanice!

Načelnik Općine Doboj Jug Mirnes Tukić potpisao je ugovor sa izvođačem radova, kompanijom “Roading” iz Gračanice, o projektu sanacije postojećeg i izgradnji novog nasipa u naselju Matuzići na lokaciji ispod hale Dobojputeva prema ušću Usore i Bosne.

Tukić naglašava da se radi o ugovoru koji bi trebao građanima donijeti mirniju zimu i proljeće, periode kada su vodostaji u dijelu vodotoka rijeke Usore koji protiče kroz Doboj Jug izrazito visoki.

Istaknuto je da je cijelokupan projekat vrlo značajan za općinu Doboj Jug i na njemu je općinska administracija na čelu sa načelnikom Tukićem radila intenzivno u proteklom periodu sve kako bi na vrijeme došlo do realizacije.

Nakon provedene procedure Javnog poziva nakon koje su pristigle ponude pristupilo se E-aukciji na kojoj je navedeni izvođač ponudio najnižu cijenu.

Prema riječima predstavnika izvođača projekta, početak radova se može očekivati ubrzo i svakako razumiju potrebu da ovaj projekat bude na vrijeme i što kvalitetnije izveden.

Inače, sredstva za realizaciju nasipa obezbjeđena su od strane Agencije za vodno područje rijeke Save.

HALID MUSLIMOVIĆ BRUTALNO IZVRIJEĐAO BIVŠU LJUBAVNICU: Ta budala je prevarantica, ima nekog…

Katastrofalno nevrijeme u BiH: Džamija pretrpjela ogromnu štetu, srušio se dio munare!