in ,

Veselinović predlaže da se Dodiku zabrani ulazak u Srbiju

Poslanik Pokreta za preokret u Skupštini Srbije Janko Veselinović, zatražio je da se predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku zabrani ulazak na teritorij Republike Srbije.

Veselinović je predložio da se Dodiku zabrani ulazak u Srbiju i da se proglasi personom non grata.

“Nakon uvredljive i neprijateljske izjave da je pitanje “da li Srbija može da podnese da joj se vrati Kosovo” Miloradu Dodiku bi trebalo zabraniti ulazak u Srbiju i proglasiti ga osobom non grata”, napisao je Veselinović na Twitteru.

Podsjećamo, Dodik je rekao da malo ko razmišlja o tome da li bi Srbija mogla da podnese da joj se vrati Kosovo i da Albanci dobiju 30 odsto poslanika, mjesto premijera ili predsjednika države.

– Da biste se legitimisali pred međunarodnom zajednicom morali biste Albancima da date 30 odsto mjesta u parlamentu, mjesto premijera, ili predsjednika Skupštine ili mjesto predsjednika države. Morali biste da uvedete njihov jezik barem u parlament. Ako neko misli da to možemo, hajde to da guramo – rekao je Dodik i dodao da misli da te spremnosti nema.

Veselinović je inače doktor pravnih nauka, profesor na Poljoprivrednom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu i narodni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Rođen je u Kninu.

Nevjerovatno, ali istinito… U Hrvatskoj osvanuli grafiti podrške Bosni i Hercegovini!

Bosanac briljantnom imitacijom Amara Osima sve nasmijao: Kakva je ovo legenda!