in ,

Video: Anđeoski glas Bosanke Ayre u Americi, bravo!

Ayra Demirovich
Ayra Demirovich

Mlada Bosanka Ayra Demirovich nastavlja nizati uspjehe u Sjedinjenim Američkim Državama. Ova prelijepa djevojka već je u razgovoru za BHDijaspora.net ispričala svoj životni put, prepun prepreka, ali opet lijep i uspješan.

Upoznajte Teen Miss San Francisca, ponosnu Bosanku Ayru Demirovich

Ayra gradi svoju karijeru, a želja joj je da postane operska pjevačica. Kako nam je ispričala, sve je podredila tom cilju.

”Moja porodica je iz Doboja i Brčkog. Tata je iz Brčkog i tokom genocida u Bosni, moj tata kao mladić je bio zatvoren u logorima u ovom gradu. Moja mama je izgubila nekoliko članova uže porodice u Doboju, uključujući svoju majku, tj. moju nanu. Moji su roditelji došli u Ameriku 1995. i 1997. godine”, kaže Ayra i dodaje.

”Mama je došla kao student stipendista, a tata kao izbjeglica. Došli su prvo u Kaliforniju gdje sam ja rođena, a nakon toga smo se preselili u Indianu gdje je moja mama dobila stipendiju da završi doktorat iz istorije. Nakon deset godina smo se vratili u Kaliforniju jer sam ja željela da nastavim trening za opersku pjevačicu”, kaže Ayra za BHDijaspora.net.

U nastavku vam donosimo dio jednog Ayrinog nastupa. Šta reći osim – bravo bravo.

PRATITE SVE VIJESTI IZ BH. DIJASPORE NA NAŠEM FACEBOOKU

Fantastične vijesti: Bh. reprezentativac seli u Italiju i pravi transfer života

Neobično iskustvo jedne mame na srbijanskoj granici