in

Video: Drama u Sarajevu, desetine policajaca na terenu, blokiran dio grada

Sarajevo, policija
Sarajevo, policija

Stanovnike sarajevskog naselja Šip večeras je uznemirilo prisustvo većeg broja pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo koji su se odjednom pojavili u ovom, inače mirnom, naselju.

Kako Faktor saznaje, zasad nepoznata osoba ostavila je predmet za koji se sumnja da je bomba na vrata poslovnog objekta u ulici Branilaca Šipa na broju 10, prenosi portal Faktor.

Na mjestu događaja saznajemo da je sumnjivu napravu dolaskom pred radnju, u kojoj se inače prodaje motooprema porijeklom iz Njemačke, pronašao je njen vlasnik Kenan Ćorović iz Sarajeva.

Naprava je bila postavljena tako da je bila skrivena iza zaštitnih rolo-vrata, a samo jedan njen dio je virio ka spoljašnosti.

Ćorović je čim je primijetio sumnjivi predmet odmah pozvao policiju, koja je u rekordnom vremenu došla na mjesto događaja.

”Došli su vrlo brzo. S 12 auta su izašli”, kazao je vlasnik radnje Ćorović. On nam je u kratkom razgovoru rekao da ni sa kim nema problema, niti mu je neko ranije upućivao bilo kakve prijetnje.

”Nemam pojma ko bi i što to ostavio. To su neki ljubomorni miševi, jer ljubomore uvijek ima i zavisti”, kaže Ćorović.

Naprava je izuzeta i bit će podvrgnuta vještačenju, a na mjestu pronalaska naprave obavljen je uviđaj. U vrijeme boravka naše ekipe na Šipu, policijski službenici su već napuštali mjesto događaja.

Nevjerovatan događaj u Sarajevu: Pa ovo ima samo kod nas

Policija u Sarajevu prijavljena zbog nepropisnog parkinga

Emir Spahić

Sjajne vijesti za fanove Emira Spahića!