in

Video: Pogledajte gdje živi Milorad Dodik

Gdje živi Dodik?
Gdje živi Dodik?

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik glasao je jučer na biračkom mjestu broj 34 u opštini Savski venac na izborima za radsku Skupštinu Beograda, javlja Tanjug.

Dodik je glasanje obavio u 10 sati na glasačkom mjestu u Školi za dizajn u Krupanjskoj ulici, kako je i bilo najavljeno iz njegovog kabineta. Dodik i premijerka Srbije Ana Brnabić glasali su na istom biračkom mjestu.

Milorad Dodik je izjavio da je drugi put iskoristio pravo da glasa na izborima u Srbiji i “da na taj način želi da doprinese da Srbija bude demokratska i stabilna i da ostane snažan faktor stabilnosti u regionu”.

On je novinarima koji su ga pitali od kada ima dvojno prebivalište pokazao svoj pasoš i rekao da pravo glasa u Srbiji koristi na osnovu dvojnog državljanstva, koje je dobio u skladu sa zakonom u Srbiji.

Naglasio je da se godinama zalaže da svi građani u Republici Srpskoj imaju pravo i na državljanstvo Srbije.

”U Srbiji jedino koristim demokratsko pravo glasa, a pravo na socijalno, penziono i zdravstveno osiguranje koristim u Republici Srpskoj. Samo koristim pravo koje mi je dala Srbija, svima želim uspjeh”,naveo je Dodik.

Zahtjev za državljanstvo Srbije podnio je 2007. godine, kada je ministar vanjskih poslova Srbije bio Vuk Jeremić, sa kojim je Dodik imao izuzetne odnose, kao i sa tadašnjim predsjednikom Srbije Borisom Tadićem sa kojim je učestvovao na predizbornim skupovima Demokratske stranke, javlja BN.

Detalje o ovom događaju pogledajte u nastavku: Gdje živi Dodik?

Dodik je na izborima za predsednika Srbije prošle godine glasao u zgradi Generalnog konzulata Srbije u Banja Luci. No medij u Srbiji su izvijestili da su svi prisutni na biračkom mjestu gdje je Dodik glasao ostali u čudu kada je on odlučio da se pred svima slika s pasošem Srbije.

Loša atmosfera

Video: Kamere snimile novu bruku između Izetbegovića i Vučića u Mostaru

Obavijest za Bosance i Hercegovce u Mariboru