in ,

VIŠE NIŠTA NEĆE BITI ISTO UEFA uvodi novo takmičenje klubova, Liga prvaka i Evropska liga…

Aleksandar Čeferin, predsjednik UEFA, rekao je da Evropska nogometna federacija planira reforme i da razmišljaju o tri evropska klupska takmičenja.

Pored Lige prvaka i Lige Evrope, trebalo bi da postoji još jedno takmičenje.
“Planiramo reforme. To je najveći izazov za nas u bližoj budućnosti. Moramo da pronađemo neku vrstu ravnoteže jer veliki žele da igraju samo između sebe, a malima ostaje da sanjaju snove i kroz kvalifikacije dođu do elite. Koliko god da razgovaram sa ljudima iz tih velikih, njihovi stavovi se ne menjaju. Oni očigledno ne razumeju da se radi o razvoju fudbala. Jasno im je i da dio novca moraju da prepuste malima. Ipak, malo je vjerovatno da će se vratiti neka romantična vremena i neki uspavani velikani. Odlaganje i usporavanje evolucije igre je najviše što UEFA u ovom momentu može da uradi. Razlika između malih i velikih sve je veća. A kad je već tako, hajde da pokušamo da je usporimo”, rekao je Čeferin.

Predsjednik UEFA istakao je da se još uvijek nalaze u početnoj fazi i razmišljaju da li je bolje da imaju 64 kluba u Ligi Evrope, ili 32 u LP i još toliko u nekom drugom takmičenju.

SKANDAL U RIMU Džeko pobjesnio nakon utakmice, trener Rome se morao oglasiti i biti jako oštar

ŠTA SE DEŠAVA NA MANJAČI? Građani u strahu, oglasilo se ministarstvo odbrane BiH!