in

Više od stotinu bh. državljana na kruzeru u Engleskoj traže povratak kući

Iz kompanije „Carnival Cruise Line“ kažu da rade sve što mogu da vrate sve članove posade kući.

Državljani Bosne i Hercegovine i Srbije, koji se trenutno nalaze na brodu Carnival Brezze kompanije „Carnival Cruise Line“ javili su se medijima i tvrde da već nekoliko dana se odgađaju njihovi povratci u matične zemlje. Na spomenutom kruzeru nalazi se 113 državaljna BiH koji su trebali već 7. maja vratiti se u našu zemlju.

Bosanci i Srbijanci kažu da od nadležnih nisu dobili odgovore na konkretna pitanja. Među Bosanacima nalaze se osobe iz Banja Luke, Tuzle, Jablanice, Brčkog, Zenice i ostalih bh. gradova.

Iz kompanije „Carnival Cruise Line“ kažu da rade sve što mogu da vrate sve članove posade kući te da sarađuju s vlastima na planu za iskrcavanje flote.

– S obzirom na ograničenja putovanja, postoji niz komplicirajućih faktora. Prošle sedmice „Carnival Cruise Line“ izdao je saopćenje o našim aktivnostima što se tiće repatrijacije i očekujemo da će se u narednih nekoliko sedmica 26.000 članova našeg tima vratiti kući. Slične aktivnosti su u toku i za druge firme pod krovom „Carnival Corporation“. Mi i dalje brinemo o našim članovima posade, uključujući osiguravanje WiFi-ja za njih kako bi ostali u kontaktu sa svojim najmilijima kod kuće. Mi marljivo radimo na rješavanju problema i obavještavamo članove naše posade – kazali su iz kompanije „Carnival“.

Kruzer je stigao u Southampton.

Međunarodni aerodrom Tuzla i Wizz Air spremni za letove

“FlyBosnia” od Fikreta Hodžića traže još 298.000 KM