in ,

Vozač pobjegao: Policija pronašla cigarete vrijednosti oko 43.000 KM

Cigarete bez akciznih markica su otkrivene u napuštenom vozilu.

Nezakonit promet 8.750 kutija cigareta “Corset” spriječili su u petak pripadnici Jedinice Granične policije Trebinje u suradnji sa službenicima Policijske stanice Bileća Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Tržišna vrijednost cigareta procjenjuje se na oko 43 hiljade konvertibilnih maraka.

Naime, cigarete bez akciznih markica su otkrivene u napuštenom vozilu pasat, bh. nacionalnih oznaka, na području Bileće. Prethodno su policijski službenici, uz svjetlosna i zvučna upozorenja, u više navrata pokušali zaustaviti ovo vozilo, ali se vozač oglušio o naredbe i pobjegao.

O događaju su obaviješteni tužitelj Tužiteljstva BiH i sudac za prethodni postupak Suda BiH, prema čijoj je naredbi izvršen pretres vozila u kojem su se nalazile cigarete.

Cigarete bez akciznih markica, čija se tržišna vrijednost procjenjuje oko 43.000 KM i vozilo, privremeno su oduzeti. U toku je daljnji rad na pronalaženju počinitelja ovog kaznenog djela. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo “nedozvoljen promet akciznih proizvoda”, protiv osumnjičenog bit će dostavljeno izvješće Tužiteljstvu BiH, priopćila je Granična policija BiH.

Posljednja fotografija prije tragičnog stradanja alpiniste Armina Gazića

Stravičan slučaj u Srbiji: Brat ubio brata zbog dijela dvorišta