in ,

Vukota Goveradica žurno uzvratio Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović: “Narodu je „prepuna kapa“ samovolje”

Vukota Goveradica itekako je imao šta da kaže Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović.

Vukota Goveradica itekako je imao šta da kaže Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović.

“Dvije posljednje pobjede opozicije u Banja Luci jasan su pokazatelj da je u stvari Dodik gubitnik tih izbora u očima javnosti i da je narodu „prepuna kapa“ Dodika i njegove samovolje. Sada se na perfidan način pokušava ovom temom podići njegov rejting – ističe Govedarica.

– Izjava Željke Cvijanović kojom smatra da bi izmjenama Izbornog zakona bilo dobro objediniti funkcije predsjednika RS i člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine je diskutabilna sa više aspekata. Ova ideja Milorada Dodika koju zdušno podržava gospođa Cvijanović nema za cilj da se realizuje, već da pokuša stvoriti lažnu sliku kako je Dodik jedini siguran pobjednik na narednim izborima – poručio je Govedarica.

On je kazao da ako je SNSD siguran da je ovaj prijedlog, kako kaže gospođa Cvijanović „sjajan koncept“ onda bi trebalo očekivati da prijedlog o spajanju dvije najveće funkcije u jednu bude i zvaničan prijedlog stranačkih organa ove političke partije.

– Poslije toga bilo bi logično da gospođa Cvijanović kao predsjednik RS uputi u NSRS prijedlog ustavnog amandmana, kako bi se promijenio Ustav RS i stvorile pretpostavke za donošenje Izbornog zakona. Naravno, do toga neće doći jer je u pitanju samo jedna u nizu od obmana ove političke grupacije, čiji je jedini cilj popravljanje Dodikovog posrnulog rejtinga – zaključio je Govedarica.

Bosanski pobjednici u Zvezdama Granda: Pogledajte kako su Džejla Ramović i Mahir Mulalić zahvalili Mariji Šerifović na svemu što je uradila za njih u proteklom periodu

Denis Zvizdić odgovorio Bakiru Izetbegoviću i otkrio da li će se kandidovati za člana Predsjedništva BIH: “Nema razloga da mu ne ispunim želju”