in ,

Zaharova raskrinkala Njemačku?! “Berlin koči proces istrage o Navalnom na koji poziva! Namjerno?”

Izjavila je portparoloka Ministarstva vanjskih poslova Rusije

Pozivajući Moskvu da hitno preduzme korake za istragu situacije sa liderom ruske opozicije Aleksejem Navalnijem, Berlin istovremeno namjerno odlaže ovaj proces, ne odgovarajući na zahtjev Rusije, izjavila je portparoloka Ministarstva vanjskih poslova Rusije Marija Zaharova.

Zaharova je istakla da je Kancelarija za pravosuđe Berlina tek u petak dobila od njemačkih vlasti zahtjev Državnog tužilaštva Rusije upućen 27. avgusta.

„Gdje je ta hitnost na kojoj insistirate? Ona prilično nedostaje upravo njemačkoj strani. Ne šaljući odgovor, Berlin koči istražni proces na koji poziva. Namjerno?“, napisala je Zaharova na svojoj stranici na Facebooku.

Portparolka je dodala da Moskva sumnja da je Berlin iskren u vezi sa situacijom sa Aleksejem Navalnijem.

„Za sada nismo uvjereni da Njemačka ne igra dvostruku igru“, zaključila je Zaharova.

Njemački ministar vanjskih poslova Heiko Maas izjavio je da očekuje akcije od Rusije u narednim danima u vezi sa incidentom sa Aleksejem Navalnim, inače će Berlin sa partnerima razgovarati o kontramjerama.

Ranije je portparol Tužilaštva Andrej Ivanov saopštio da je Državno tužilaštvo zatražilo da mu se dostave informacije o ispitivanju i preliminarnim dijagnozama Navalnog.

Zastrašujući podaci: Više od 27 miliona ljudi u svijetu inficirano koronavirusom!

Džepna venera pobijedila rak, a i u 52. sjajno izgleda, a za svoje fanove sprema nešto uzbudljivo!