in ,

Zastrašujuće poruke iz RS-a sve zaprepastile: Slušaj ti papak… Ako Dodik makne prstom, noć će te progutati!

Pandurević i Dodik
Pandurević i Dodik

Na zvaničnu e-mail adresu Kluba zastupnika SNSD-a u Narodnoj skupštini RS-a upućena su pisma uvredljive i vulgarne sadržine sa zvaničnim internet adresa državnih parlamentaraca Aleksandre Pandurević (SDS) i Maria Karamatića (HSS).

Istovremeno, Klubu zastupnika Narodnog demokratskog pokreta u NSRS stigle je prijeteće poruke sa e-mail adrese Staše Košarca (SNSD)- piše Faktor.

Iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata su naveli da su vrijeđani stranka, te njen lider i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Sve poruke stigle su u petak navečer.

Zastupnica SDS-a Aleksandra Pandurević kazala je da je obaviještena o ovom slučaju nakon čega je odmah kontaktirala službu Parlamenta BiH kako bi provjerila o čemu se radi.

– Kako su me informisali iz naše službe, oni su stupili u kontakt sa ljudima iz IT sektora u Narodnoj skupštini. Riječ je o tome da je web platforma Narodne skupštine jako loša pa tamo neki formular gdje se mogu postaviti pitanja i ljudi napišu mail adresu koju hoće i neko se poigrao tom neopreznošću na sajtu NSRS pa je ostavljao naše adrese. Znači, nije s naših mailova ništa otišlo – rekla nam je Pandurević.

Također, dodala je da ona ne koristi službeni mail upravo zbog sigurnosnih razloga.

– Imala sam problem sa promjenom šifre pa taj službeni mail nikada ne koristim. Otvorim jednom u godini da ispraznim poštu – rekla je.

Tri prijeteće e-mail poruke proslijeđene su Ministarstvu unutrašnjih poslova RS, kako bi se utvrdila njihova vjerodostojnost.

– Odsjek za informacione tehnologije i tehničku podršku Narodne skupštine RS obavijestio je danas generalnog sekretara da su Klubovi zastupnika Narodnog demokratskog pokreta i Saveza nezavisnih socijaldemokrata u petak, 11. maja 2018. godine, u periodu od 19.20 do 21 sati zaprimili tri e-mail poruke neprikladnog sadržaja – saopćeno je iz NSRS.

Iz NDP-a su naveli sadržaj prijeteće poruke u kojoj se navodi: “Slušaj ti papak. Tvoje izjave koje daješ, a tiču se našeg predsjednika, mogle bi te koštati glave. Zaboravljaš da te noć može progutati ako on makne malim prstom. Niko, upamti niko, se ne smije usuditi da govori loše o našem predsjedniku. Naš Mile se pobrinuo za mnoge kao što si ti. Ja te upozoravam i nemoj slučajno da bi o ovome drečio preko medija. Jasno?“

Prosinečki najavio pravi spektakl: Navijači BiH jedva čekaju da odu u Zenicu!

Prosinečki najavio pravi spektakl: Navijači BiH jedva čekaju da odu u Zenicu!

Vlado Kalember

Bio je najljepši pjevač bivše Juge, razveo se, a danas na Instagramu prati samo jednu ženu