in ,

Zdravko Krsmanović otkrio pravu istinu o Dodiku i slučaju Dragičević!

Krsmanović i Dodik
Krsmanović i Dodik

Potpredsjednik NDP-a i poslanik u NSRS Zdravko Krsmanović smatra da predsjednik manjeg bh. entiteta Milorad Dodik pozivima na zatvaranje državne granice za migrante želi skrenuti pažnju sa tema koje mu ne odgovaraju, a to je u ovom slučaju „osjećaj ljudi da je policija RS dosta umiješana u nesrećnu i tragičnu smrt Davida Dragičevića“.

Dodikova glavna želja je da se ta atmosfera prebaci na nivo BiH, da se u prvom redu SDS i Savez za promjene optuže da apsolutno nisu sposobni da obavljaju vlast. Jer, evo, Bože moj, ne mogu da spriječe migrante iz islamskih zemalja i to maltene prijeti demografskoj i nacionalnoj promjeni strukture u RS. To apsolutno nije tačno jer migranti su ovdje samo u tranzitu i žele da se domognu Njemačke, Austrije ili Francuske – rekao je Krsmanović za Vijesti.ba.

Kako je naveo, Dodikova želja u ovom momentu je da skrene pažnju sa nečega što mu ne ide u prilog u izbornoj godini, jer „sadašnja atmosfera vodi SNSD u poraz i ka promjeni vlasti u RS-u“.

Krsmanović je prokomentarisao i Dodikov stav da za migrantsku krizu odgovornost treba snositi zapadna alijansa, „koja je napravila probleme na Bliskom istoku, prije svega u Siriji”.

– Pa, ima dosta istine u tome da je jedna nekonzistentna politika na Bliskom istoku prouzrokovala te probleme, jer te zemlje nisu bile pripremljene za uvođenje zapadnih sistema demokratija – govori Krsmanović.

Međutim, dodaje, zapadnoj Evropi neophodna je nova radna snaga.

– Zapad je to u ovom momentu možda i želio, jer želi tu novu radnu snagu, ali isto tako neće da ima probleme u vlastitim zemljama. I taj priliv migranata sada radi postepeno kako se fašistički i nacionalistički pokreti ne bi probudili i tamo osvojili vlast – smatra Krsmanović.

Naglašava kako je rješenje migrantske krize u vođenju konzistentne politike na Bliskom istoku, korektnom i jednakom odnosu prema svakoj od tih zemalja i što je moguće bržoj integraciji kompletnog zapadnog Balkana u EU.

– S druge strane, treba formirati jedinstvene evropske policijske snage koje bi na neki način spriječile nekontrolisan priliv migranata. A njih će sigurno biti sve više i više, jer Evropa, prema sadašnjoj strukturi stanovništva, sve više stari. Potrebno je i voditi jednu korektnu politiku prema Turskoj, jer bez nje i jasnog stava EU rješenja migrantske krize jednostavno nema – zaključuje Krsmanović.

Podsjetimo, Dodik je jučer rekao da podržava zaključke Vlade RS-a da u tom entitetu nema uslova za zbrinjavanje migranata, čije se pojačano prisustvo očekuje u narednom periodu.

– Ove mjere nisu usmjerene samo za zaštitu RS-a, nego i čitave teritorije BiH. Učinit ćemo sve da zaštitimo dosadašnji način života. Ne želimo promjene strukture stanovništva i poduzet ćemo sve mjere kako bismo zaštitili imovinu i ljude – naveo je Dodik.

Podsjećajući da su granice za migrante ranije zatvorili Mađarska i Hrvatska, pozvao je i nivo BiH da zatvori državnu granicu.

– Ako su sa druge strane dobronamjerni, onda će oni poduzeti zatvaranje granice za migrante i poduzet će mjere vraćanje migranata iz BiH – dodao je Dodik.

Dudaković

Tužilaštvo BiH nastavlja istraživati Dudakovića: Nova dva osumnjičena, zatražene mjere zabrane!

Prošlo je 36 godina od početka prikazivanja kultne serije, evo kako Herr Flick i Helga izgledaju danas

Prošlo je 36 godina od početka prikazivanja kultne serije, evo kako Herr Flick i Helga izgledaju danas