in , ,

Željko Komšić iznio teške optužbe na račun Nermina Nikšića i Predraga Kojovića

Demokratska fronta smatra poražavajućom činjenicu da je stranka Elmedina Konakovića (NiP) svojim partnerima SDP-u i NS-u uspjela da nametne etničku viziju uređenja države Bosne i Hercegovine te ih uspjela odvratiti od zalaganja za građansku državu na principu jedan čovjek, jedan glas.

Ni sedam dana nakon što je lider takozvane četvorke Konaković iznio njihov zvaničan stav o tome da se ne smije osporavati takozvana konstitutivnost naroda, a na to upućuju presude Evropskog suda za ljudska prava, niko od zvaničnika dvije spomenute i sada samo u formalnom smislu građanske stranke nije se ni usudio iznijeti svoje neslaganje s Konakovićevom etnonacionalističkom vizijom budućeg uređenja BiH, navodi se u saopćenju Demokratske fronte Željka Komšića.

-To je, sa stanovišta političkog zastupanja građanske ideje, ne samo potpuna sramota nego i neviđen kukavičluk. Brojni građanski intelektualci koji se zalažu za građansku Bosnu i Hercegovinu, s nevjericom posmatraju politički diktat i ideološko nasilje koje NiP vrši nad ove dvije, nekada građanske stranke – piše DF u saopćenju te poziva sve građanski orijentirane pojedince unutar SDP-a i NS-a da se, zbog budućnosti građanske ideje, odupru njima nametnutom antigrađanskom diktatu.

– Demokratska fronta, koja na izborima nastupa sa Socijaldemokratima i Građanskim savezom, unatoč političkim pritiscima, nije ni za milimetar odstupila od svojih građanskih uvjerenja i ideologije. Štaviše, Demokratska fronta dodatno svoju građansku ideologiju promovira insistiranjem na tome da se antievropska “konstitutivnost” eliminira kroz proces EU integracija – navodi DF u saopćenju te dodaje:

– Očekujemo od SDP-a i NS-a da se oni kroz puno komotnije opoziciono djelovanje, kroz djelovanje koje ne trpi pritiske i ne traži trule kompromise, izbore za nadmoć građanskih uvjerenja radi budućnosti i same mogućnosti uspostavljanja građanske države Bosne i Hercegovine

Muškarac napadnut nožem, hitno prebačen u Opću bolnicu Tešanj

Tužilaštvo provjerava stotine diploma: Svi će biti krivično gonjeni i kupci i prodavci!