in , ,

Željko Komšić ljutit: “Milorad Dodik i Dragan Čović su se obrukali pred cijelom međunarodnom zajednicom”

Dodik i Čović na sastanku su učestvovali na poziv ruskog ambasadora

Željko Komšić, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine reagovao je na večerašnje učešće Milorada Dodika i Dragana Čovića na sastanku Vijeća sigurnosti UN-a, a kazao je da su se bukvalno obrukali pred međunarodnom zajednicom.

“Dodik i Čović su se obrukali pred cijelom međunarodnom zajednicom. Drago mi je bilo vidjeti tako jasnu podršku međunarodne zajednice građanskoj ideji Bosne i Hercegovine, ali me je bilo i stid kakvu sliku BiH su Dodik i Čović ostavili večeras”, kazao je Komšić.

Dodik i Čović na sastanku su učestvovali na poziv ruskog ambasadora. Poziv je dobio i lider SDA Bakir Izetbegović koji je odbio prisustvovati, ističući u pismenom odgovoru Vasilyju Nebenzyju da je trebao pozvati članove Predsjedništva BiH, a ne lidere stranaka.

Zbog ovog su ambasadora Rusije kritikovali i ambasadori drugih zemalja, ali on je kazao da nije imao namjeru umanjiti važnost Predsjedništva BiH, te da je lidere stranaka pozvao jer su oni “glas naroda”.

I Dodik i Čović su tokom obraćanja kritikovali Inzka, no predsjednik SNSD-a je bio znatno oštriji, što su svi učesnici sastanka osudili.

NOĆAS NEMA SPAVANJA Njemačka dala punu podršku Valentinu Inzku nakon nepromišljenog napada Milorada Dodika

Sretan ti Dan državnosti Bosno i Hercegovino!