in

Željko Komšić poslao poruku povodom 6. aprila: “Branili smo naš grad i našu zemlju i opet ćemo ako zatreba!”

Željko Komšić
Željko Komšić

“Svim građankama i građanima čestitam 6. april, Dan grada Sarajeva, sa porukom da, kao i svi građani širom Bosne i Hercegovine, ostanu kod kuće kako bi zaštitili sebe i svoje sugrađane.”

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je poruku u povodu 6. aprila, Dana grada Sarajeva, i obilježavanja 75. godišnjice oslobođenja grada od fašističke okupacije.

– Ovaj simboličan datum za naš grad Sarajevo ove godine obilježavamo u drugačijim uvjetima. Ovaj datum simbolizira otpor i pobjedu pa sam uvjeren da ćemo i ovu situaciju u kojoj se sad nalazimo, prevazići, a borbu protiv nevidljivog neprijatelja, također, dobiti. Sve ono što nam se dešavalo, uspjeli smo prevazići zajedno. Prevazići ćemo i sve buduće izazove zajedno. Branili smo naš grad i našu zemlju više puta i to ćemo raditi uvijek ako zatreba – poručio je Komšić.

Dodao je kako je ovaj historijski datum, “od velikog značaja za naš grad, ne smijemo nikada zaboraviti i, bez obzira na to s čime se suočavamo, uvijek trebamo imati na umu našu opredijeljenost za borbu protiv fašizma, težeći miru i slobodi”.

– Zajedništvo je ono što trebamo nastaviti njegovati i prenositi na buduće generacije – naveo je Komšić te dodao:

– Svim građankama i građanima čestitam 6. april, Dan grada Sarajeva, sa porukom da, kao i svi građani širom Bosne i Hercegovine, ostanu kod kuće kako bi zaštitili sebe i svoje sugrađane. Kao društvo, uvijek smo se ponašali odgovorno, što trebamo nastaviti i dalje za dobrobit svih nas – zaključio je član Predsjedništva BiH.

Francuzi pronašli ‘lijek’ za koronavirus? Bolesnima će davati plazmu onih koji su preboljeli virus

Vlada Federacije BiH poništila odluku o raspodjeli novca nižim nivoima