in ,

ŽELJKO KOMŠIĆ UPUTIO PORUKU ZORANU MILANOVIĆU NAKON ZEMLJOTRESA U HRVATSKOJ “Primite najdublje izraze iskrenog saučešća povodom tragedije koja je pogodila Vašu zemlju”

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je izraze saučešća predsjedniku Republike Hrvatske Zoranu Milanoviću povodom tragičnih događaja uslijed zemljotresa koj je pogodio Petrinju i Republiku Hrvatsku.

“Poštovani, primite najdublje izraze iskrenog saučešća povodom tragedije koja je pogodila Vašu zemlju. Rastuženi smo vijestima o stradanju građana Republike Hrvatske, posebno onih najmlađih, što tragediju čini bolnom u srcu svakog normalnog čovjeka. Želim, ovom tužnom prilikom prenijeti izraze solidarnosti i spremnosti svih građana Bosne i Hercegovine i institucija Bosne i Hercegovine da ponude svaki oblik pomoći i susjedske podrške”, navodi u poruci Željko Komšić.

Podsjetimo, u hrvatskom gradu Petrinja danas je zabilježen snažan zemljotres koji je načinio ogromnu materijalnu štetu, a broj mrtvih se popeo na pet.

Najnovije informacije saznajte ovdje.

Novi zemljotres zatresao Hrvatsku, izmjerena je jačina od 3.9 po Richteru!

Husein-ef. Kavazović, reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH izrazio spremnost da pomogne narodu u Hrvatskoj