in

Žena rađala prilikom polaganja pravosudnog ispita

Kad je Brianna Hill osjetila nešto neobično otprilike 30 minuta od početka polaganja pravosudnog ispita, ova studentica pravnog fakulteta, koja je bila u 38. sedmici trudnoće, nije ustala kako bi provjerila je li pukao vodenjak.

Umjesto toga, ostala je sjediti na mjestu još sat vremena kako bi sve bilo u skladu s pravilima polaganja pravosudnog ispita na daljinu, koja kažu da advokati moraju ostati sjediti ispred kamere kako bi ispitivači bili sigurni da ne varaju.

  • Čim sam ustala, nakon završetka prvog dijela ispitivanja, znala sam da mi je pukao vodenjak”, rekla je Hill, koja je nedavno diplomirala na Pravnom fakultetu Sveučilišta Loyola u Chicagu, za CNN.

No, tu nije bio kraj – čekao ju je drugi dio ispita koji je trajao još 90 minuta. Nakon čišćenja i dobivanja blagoslova supruga, babice i mame – kao i plakanja jer je bila “pomalo uspaničena” – Hill se vratila na svoje mjesto kako bi odradila ispit do kraja. Tek nakon toga su se ona i suprug uputili u bolnicu, gdje se njen sin rodio nepunih pet sati kasnije, prenosi Index.hr.

Ako ste mislili da je tu bio kraj, prevarili ste se. Naime, njen ispit je bio podijeljen u čak četiri 90-minutna dijela koji su bili raspoređeni u dva dana.

  • Jednostavno, u mojoj glavi nije postojala druga opcija”, rekla je novopečena mama koja se gotovo odmah nakon porođaja vratila polaganju ispita.
(Hayat.ba)

Žestok sukob Ane Nikolić i Raste u centralnom zatvoru: Policajci prekinuli posjetu

SNIMAK STRAŠNE TRAGEDIJE ŠOKIRAO REGIJU: Vozač pokosio ženu i samo nastavio dalje; Odletjela je više od 10 metara