Zmajevi konačno na korak do pobjede, fudbalska reprezentacija BiH u Zenici vodi golom Smaila Prevljaka i to protiv Kuvajta!

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas na Bilinom polju u Zenici igra prijateljski meč protiv Kuvajta, a konačno smo poveli u 66. minuti golom Smaila Prevljaka!

Petev je za ovaj meč odlučio odmoriti Edina Džeku i Miralema Pjanića.

Posljednji trijumf Zmajevi su ostvarili u Vaduzu 18. novembra 2019. godine kada su u posljednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo očekivano ubjedljivo savladali Lihtenštajn rezultatom 3:0. To je bila ujedno i posljednja utakmica selektora Roberta Prosinečkog.

Na klupu je potom sjeo Dušan Bajević koji je poveo ekipu u utakmicama Lige nacija u drugoj polovini 2020. godine. BiH je u tim mečevima osvojila dva boda remijima protiv Italije i Nizozemske, od kojih je kasnije i dva puta poražena. Također, upisana su i oba poraza od Poljske.

Međutim, ono što je posebno zabolilo navijače krajem 2020. godine je poraz u baražu za odlazak na Evropsko prvenstvo od selekcije Sjeverne Irske. Susret se igrao na Grbavici i okončan je rezultatom 1:1, a Irci su prošli dalje nakon boljeg izvođenja penala. BiH je krajem 2020. odigrala i prijateljsku utakmicu protiv Irana te također doživjela poraz.

Ništa bolje nije bilo ni dolaskom novog selektora Ivayla Peteva. Ovu godinu reprezentacija BiH je otvorila remijem s Finskom i porazom od Francuske u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, a nije se proslavila niti u prijateljskim susretima.

Naime, u mečevima s Kostarikom i Crnom Gorom odigrala je utakmice bez pogodaka, dok su posljednjem susretu poraženi od Danske. Ipak, svakako da raduje činjenica da je naš tim osvojio veliki bod u posljednjem meču protiv Francuske.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.