Zvanično potvrđeno: Željko Komšić će prisustvovati vojnoj vježbi američke vojske i Oružanih snaga BiH “Brzi odgovor 21” na Manjači

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić prisustvovat će u subotu, 22. maja, vojnoj vježbi Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i vojske SAD-a “Brzi odgovor 21”, koja se održava na vojnom poligonu na Manjači – potvrdio je Komšić na svom zvaničnom Facebooku.

Zajednička vježba američke vojske i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine održava se već nekoliko dana na Manjači s ciljem demonstriranja spremnosti i interoperabilnosti Oružanih snaga Bosne i Hercegovine s NATO snagama i njihovim saveznicima.

Osim medija i vojnih zvaničnika, kulminaciji vojne vježbe u subotu će prisustvovati i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine koji će na taj način pružiti podršku zajedničkoj vježbi Oružanih snaga BiH i američke vojske.

Posljednjih nekoliko dana Oružane snage Bosne i Hercegovine i vojska Sjedinjenih Američkih Država održavaju niz vojnih manevara na poligonu na Manjači u kojima učestvuju.

U utorak su Oružane snage Bosne i Hercegovine i vojska SAD-a održali niz vježbi u kojima su učestvovali pripadnici Bataljonske borbene grupe lakog pješaštva OS BiH, koji su se pridružili američkim vojnicima u vježbama bojevim gađanjem pješačkim naoružanjem.

Osim vježbi namijenjenih za pješaštvo, Oružane snage BiH u saradnji s vojskom SAD-a obavljaju i niz drugih aktivnosti koje se odnose na vježbe helikopterskih jedinica i drugih jedinica u OSBiH.

Ukupno oko 500 pripadnika OS BiH i oko 700 američkih vojnika učestvuje u vojnoj vježbi “Brzi odgovor 21”, na poligonima Glamoča, Manjače te kasarne i aerodroma Dubrave kod Tuzle.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.